A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz

Hungary, (Feb. 20, 2024) – Emerson: Az Emerson ma bejelentette az új PACSystems™ IPC 2010 kompakt ipari PC-t (IPC), egy robusztus ipari számítógépet, amelyet arra terveztek, hogy a gép- és egyedi alkatrészgyártás automatizálási alkalmazásainak széles skáláját kezelje. Az új megoldást olyan végfelhasználók és OEM-gépgyártók kiszolgálására tervezték, amelyeknek robusztus, kompakt, tartós IPC-re van szükségük ahhoz, hogy költséghatékonyan támogassák az ipari dolgok internete (IIoT) és más digitális transzformációs kezdeményezéseiket.

Az IPC 2010 ezt a PACEdge™ ipari edge platform és a Movicon.NExT™ SCADA szoftver elemeinek előzetes telepítésével oldja meg, segítve a felhasználókat az alkalmazások gyors futtatásában a böngészőalapú konfigurációval. A szoftverplatform naprakészen tartására és passzív karbantartására vonatkozó előírásokkal minimalizálja a felhasználói erőfeszítéseket, ugyanakkor maximalizálja a megbízhatóságot.

A Linux ipari verzióját futtató, soros és Ethernet-kapcsolattal rendelkező IPC 2010 kommunikációs átjáróként használható különféle topológiákban, és egyidejűleg vagy külön-külön is használható edge számítástechnikai eszközként. A felhasználók az IPC 2010-et rugalmas protokollátalakítóként – és számos más számítási funkcióhoz – implementálhatják számos IIoT, él, OT/IT konvergencia, HMI vizualizáció, SCADA kapcsolat és digitális transzformációs szerepkörben.

Mind a hardvert, mind a szoftvert úgy tervezték, hogy adaptálhatóak, univerzálisak és méretezhetőek legyenek, szabványosított és egységes felhasználói élményt biztosítva, amely könnyen használható, hatékony és az Emerson életciklus-szolgáltatásai által támogatott. A kompakt kivitelű IPC 2010 a passzív hűtésű IPC-k közül a legszélesebb üzemi hőmérséklettartománnyal rendelkezik, alacsony, mindössze négy wattos energiafogyasztással és masszív házzal, így gyakorlatilag bárhová telepíthető.

Az IPC 2010 előnyös ár/teljesítmény arányt kínál folyamatos éves licencköltségek, illetve az általános és kiberbiztonsági frissítések díjai nélkül. További funkciók, mint például a Movicon Connext© vagy a WebHMI, bármikor aktiválhatók vagy hozzáadhatók.

„Sok digitális transzformáción áteső ügyfél szeretne kicsiben kezdeni, és bizalmat akar kivívni, miközben értéket keres a szélsőséges alkalmazásokból” – mondta William Paczkowski, az Emerson diszkrét automatizálási üzletágának IPC 2010 termékmenedzsere. „Az IPC 2010-et kifejezetten előregyártott és gazdaságos megoldásként tervezték, így gyorsan és költséghatékonyan üzemelhetnek.”

Az Emerson már most integrálja az IPC 2010-et egy széleskörű kínálatba a szivárgásészlelés, a sűrítettlevegő-felügyelet, az adagolórendszerek, a felhő engedélyezési szolgáltatások és egyéb csomagolt megoldások terén. Ez a rugalmas ipari technológia lehetővé teszi, hogy minden típusú ügyfél részesüljön fejlett funkcióiból.