A legnagyobb áramlási sebesség kezelésére képes ASCO 641/642/643 alumínium szűrőszabályozók lehetővé teszik a gyártók számára, hogy egy forrásból komplett szelepvezérlési megoldásokat kapjanak

Hungary, (Mar. 29, 2023) – Emerson: Az Emerson piacra dobta új termékét ASCO™ 641, 642 és 643 sorozatú alumínium szűrőszabályzók, amely maximalizálja a folyamatok hatékonyságát és csökkenti a nem tervezett állásidőt a folyamatalkalmazások széles körében. Ez a tartós alumínium szűrőszabályzó sorozat a legmagasabb áramlási sebességet képes kezelni az osztályában lévő szabályozók közül, és precíz nyomásszabályozást biztosít a downstream műszerek számára.

A rozsdamentes acél szűrőszabályzók alternatívájaként az ASCO 641, 642 és 643 sorozatú alumínium szűrőszabályzók teszik teljessé az Emerson szelepvezérlési technológiáinak teljes csomagját. Ez lehetővé teszi a folyamatgyártók számára, hogy a teljes szelepvezérlési megoldásaikat, beleértve a mágnesszelepeket, kapcsolódobozokat, szűrőszabályozókat és tartozékokat, egyetlen globális technológiai partnertől szerezzék be.

Egyetlen szállító használatával a gyártók leegyszerűsíthetik ellátási láncaikat, javíthatják a tervezési pontosságot, és átfogó mérnöki támogatáshoz férhetnek hozzá. Különböző beszállítók technológiáit tartalmazó szelep-elővezérlési megoldás tervezése megosztja a szállító felelősségét, és hibalehetőséget teremthet.

„A szelep-elővezérlési technológia több gyártótól való beszerzése időigényes és bonyolítja az ellátási láncokat, míg a hagyományos szűrőszabályzók korlátozott lehetőségei egyes ügyfelek kielégítetlen igényeit hagyják maguk után” – mondta Mike Howells, az Emerson európai, közelkeleti és afrikai folyamatalkalmazásainak marketingmenedzsere. „Új ASCO 641, 642 és 643 sorozatú alumínium szűrőszabályzóink leegyszerűsítik ügyfeleink beszerzését, és biztosítják, hogy az iparágban vezető technológiával rendelkezzenek, amely növeli a folyamatok hatékonyságát, biztonságát és megbízhatóságát.”

A piac legmagasabb, akár 370,8 szabvány köbláb/perc (10 500 liter/perc) áramlási sebességével az alumíniumszűrő szabályozói javítják a folyamat hatékonyságát, és biztosítják, hogy a folyamatszelepekre vonatkozó szigorú nyitási/zárási követelmények teljesüljenek, mint például a vészleállító szelepeknél. A nagyobb áramlási sebesség több levegőt juttat a működtetőbe, ami növeli a szelepek nyitási és zárási sebességét. Az alkalmazástól függően a lassú szelepzárások növelhetik a biztonsági kockázatokat.

Ezek a robusztus szűrőszabályzók masszív felépítéssel és fejlett mérnöki megoldásokkal rendelkeznek, amelyek tovább növelik a biztonságot és fenntartják a gyár üzemidejét, míg a speciális porbevonat megbízható működést biztosít kemény, korrozív folyamatkörnyezetekben. A hatékony nedvességeltávolítás szárazon tartja a közeget, a jól megválasztott szűrési technológia pedig képes megakadályozni az utánkapcsolt eszközök szennyeződését.

A három mérettartományú nyomásszabályzó család 1/4″ és 1″ közötti csőhálózatokba építhető. A folyamatgyártók olyan fejlett funkciók közül választhatnak, mint például a Quick Relief, amely növeli a megbízhatóságot és a működési biztonságot azáltal, hogy a befúvott levegő nyomásvesztése esetén leszellőzteti a downstream nyomást, továbbá választhatnak alacsony hőmérsékletű és alacsony réztartalmú változatokat, kézi és automatikus leeresztést, globális tanúsítványokat és sok más lehetőséget, amelyek speciális alkalmazásokat szolgálnak ki a vegyiparban, olaj- és gáziparban, energiaellátásnál és közműveknél, élelmiszer- és italiparban, valamint víz- és szennyvíziparban.