Az UHF RFID technológia könnyű meghonosítását lehetővé tevő IUT-F191-IO-V1 hiánypótló a Pepperl+Fuchs portfóliójában.

Az elmúlt években az IO-Link jól bevált, egyre szélesebb körökben használt interfésszé vált a piacon.

Népszerűségének egyik oka a szabványosított interfész, ami lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egyszerűen és egységesen integráljanak számos különböző érzékelőt. Az IO-Link további előnyei közé tartozik a gyors telepítés és a terepen történő egyszerű csere. Az IO-Link meglévő HF RFID portfóliója (13,56 MHz) most egy UHF olvasóval bővül.

Az IUT-F191-IO-V1 a HF és az RFID, valamint a Pepperl+Fuchs kínálatában már elérhető UHF rendszerek közötti űrt tölti ki. Az IUT-F191-IO-V1 olyan helyzetekben használatos, amikor a HF-rendszerek érzékelési tartománya már nem elegendő, vagy amikor az ügyfelek más okok miatt preferálják az UHF-megoldást, például azért, mert már használnak egy UHF-megoldást és következetesek akarnak maradni. A mintegy 1 méteres olvasási/írási távolság sok alkalmazás számára teljes mértékben elegendő. Az IO-Link interfész ezenkívül gyors üzembe helyezést és cserélhetőséget, valamint bármely meglévő IO-Link hálózatba egyszerű, költséghatékony integrációt tesz lehetővé. A jól ismert IO-Link HF RFID író/olvasó eszközökből
már ismerős Easy Mode csökkenti a programozási igényt és lehetővé teszi az UHF RFID alkalmazások egyszerű elérését. Szakértői módban speciális beállítási lehetőségek is rendelkezésre állnak.

Az alkalmazások közé tartozik például az intralogisztika, ahol a gépekhez szállított anyagokat a további feldolgozás előtt azonosítani kell, hogy elkerüljük a hibákat és ezáltal a gyártási folyamat zavarait, és a termékeknek a teljes gyártási folyamat során folyamatosan nyomon követhetőnek kell lenniük.

A lehetséges alkalmazások közé tartoznak a szállítószalagok, illetve az automatizált tárolórendszerek is, ahol az IO-Linket már gyakran használják további szenzortechnológiák és alkatrészek összekapcsolására.

A világszerte 6 600 alkalmazottat foglalkoztató Pepperl+Fuchs 2021-ben 790 millió euró árbevételt könyvelhetett el. A cégcsoport az ipari szenzortechnika és robbanásvédelem egyik vezető vállalata. A németországi Mannheimben található központban található a vállalat műszaki kompetenciájának a lelke, ahol mérnökök és szakemberek a legújabb technológiákat és termékeket kutatják és fejlesztik. Az eredetileg 1945-ben kis családi vállalkozásként alapított Pepperl+Fuchs napjainkban már minden kontinensen több mint 40 leányvállalattal rendelkezik. Globális jelenlétünk a legmagasabb műszaki színvonal, valamint a költséghatékony gyártási lehetőségek elérését teszi lehetővé. A Pepperl+Fuchs az automatizálási technológia globális szereplőinek partnerévé fejlődött és a legátfogóbb „kipróbált és tesztelt” alkatrészek portfólióját kínálja a gyártás- és a folyamat-automatizálás igényeihez.