Az SKF örömmel jelenti be, hogy csatlakozott a 100% Megújuló Energia (RE100) kezdeményezéshez. Ez a lépés részét képezi annak a vállalati célkitűzésnek, hogy 2030-ra globálisan átálljon a szén-dioxid-semleges gyártásra.

A RE100 egy világszintű kezdeményezés, amely összefogja a 100%-ban a megújuló villamos energia felhasználása mellett elkötelezett legbefolyásosabb vállalatokat .
Kent Viitanen, az SKF Bearing Operations elnöke így nyilatkozott: „Az SKF átfogó stratégiájának szerves része, hogy 2030-ra elérjük a szén-dioxid-semlegességet. Ezt a felelősségünknek tekintjük, és meggyőződésünk, hogy az átállás hosszú távú versenyelőnyt biztosít az SKF és a vevőink számára.
Célunk, hogy növeljük a gyártási folyamataink energia- és anyaghatékonyságát, ugyanakkor fokozzuk a megújuló energia beszerzésére és előállítására irányuló erőfeszítéseinket. Az a célkitűzésünk, hogy 2030-ra – vagy még hamarabb – elérjük a 100%-ban megújuló energiával való működést, teljes mértékben összhangban áll az RE100 törekvésével és szemléletmódjával.” Sam Kimmins, a Klímacsoport RE100 kezdeményezésének vezetője válaszában elmondta: “ Örömmel üdvözöljük az SKF-et az RE100 tagjaként.

A globális üzleti tevékenységének megújuló villamos energiára történő átalakításával az SKF bebizonyítja az éghajlatváltozás elleni küzdelem iránti elkötelezettségét, ugyanakkor kiemeli a megújuló energiában rejlő üzleti lehetőségeket. Bízunk benne, hogy más ipari vállalatok is követik majd a példájukat.”
Johan Lannering, az SKF Nova és a Fenntarthatósági Csoport igazgatója hozzátette: „Energiafelhasználóként komolyan vesszük a felelősségünket, és büszkék vagyunk arra is, hogy termékeink és meg-oldásaink kulcsfontosságú szerepet töltenek be a megújuló energiát előállító rendszerekben, például a szélerőművekben, valamint az árapály-erőművekhez hasonló feltörekvő technológiák esetében.
A keresleti oldalról nézve a forgóberendezések teljesítményoptimalizálására vonatkozó ajánlatunk a világ minden iparágában segítséget nyújt az ipari vállalatok számára az energiahatékonyság és az üzemi teljesítmény növeléséhez.”
Az SKF küldetése, hogy vitathatatlan vezető szerepet töltsön be a csapágyak piacán. Az SKF forgótengellyel kapcsolatos megoldásokat kínál, beleértve a csapágyakat, a tömítéseket, a kenéstechnikai meg-oldásokat, az állapotfelügyeletet és a karbantartási szolgáltatásokat. Az SKF a világ több mint 130 országában 17 000 viszonteladóval képviselteti magát. A cég éves bevétele 2019-ben 86 013 millió svéd korona, alkalmazottainak száma pedig 43 360 fő volt.

 

https://www.skf.com/hu