• Az Audi Q6 e-tron új mércét állít a teljesítmény, hatótáv, töltés, menetdinamika és dizájn terén
  • Gernot Döllner, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke: „Az új PPE-platformra épülő Audi Q6 e-tron a prémium elektromobilitás következő technológiai szintjét hozza el vevőink számára”
  • Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke: „Büszkék vagyunk rá, hogy a Győrben készülő elektromos hajtások keltik életre az Audi legújabb topmodelljét”

Ingolstadt/Győr – 2024. március 18. – Az Audi Q6 e-tron az első, Premium Platform Electric, prémium elektromos platformra (PPE) épülő szériamodell, amely a vállalat számára a következő meghatározó lépést jelenti a prémium elektromobilitás felé vezető úton. Az elektromos SUV terméksajátosságaival „A haladás technikáját” testesíti meg. A modellt a lenyűgöző menet- és töltési teljesítmény mellett megnövelt hatékonyság és nagy hatótáv is jellemzi. Az Audi Q6 e-tron az Audira jellemző SUV formavilágot testesíti meg az e-tron-specifikus dizájn konzekvens továbbfejlesztésével. A modell belső terében debütáló új designfilozófia és jövőbe mutató technológiák a négykarikás márkánál az elektromobilitás új fejezetét képviselik, és minden nap átélhetővé teszik „A haladás technikáját”. Az Audi Q6 e-tron modellsorozattal az elektromobilitás megérkezett a vállalat központjába, Ingolstadt gyártósoraira, míg a modell elektromos hajtásai Győrben, az Audi Hungariánál készülnek. 

A Porschéval közösen fejlesztett PPE platform, valamint az E3 1.2 elektronika-architektúra az elektromos hajtásláncú Audi modellek globális kínálatbővítésének meghatározó mérföldkövei, egyben első jelei a modellportfólió átfogó megerősítésének és fiatalításának. Az Audi Q6 e-tron alátámasztja a márka ígéretét, miszerint az Audi kínálatában 2027-ig valamennyi szegmensben szerepelni fog elektromos autó. „Az új PPE-platformra épülő Audi Q6 e-tron vevőink számára a prémium elektromobilitás következő technológiai szintjét jelenti”, mondta Gernot Döllner, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke az ingolstadti központban tartott világpremier kapcsán. „A PPE is bizonyítja, hogy a Volkswagen Konszernen belül milyen hatékonyan tudjuk összekapcsolni kompetenciáinkat, és így tovább tudunk haladni az elektromobilitás útján. 

A PPE lehetővé teszi számunkra, hogy különböző szegmensekben magas technológiai színvonalú, nagy darabszámban gyártott modelleket vigyünk piacra, melynek köszönhetően tovább tudjuk elektrifikálni modellportfóliónkat”, folytatta Gernot Döllner. A PPE rugalmasságának köszönhetően az azonos technológiai alap ellenére is biztosítani tudjuk a jövőbeli modellek számára az egyedi karaktert és a tipikus Audi DNS-t.

Az Audi Q6 e-tron új mércét állít fel az elektromos teljesítmény, a hatótáv és a töltés tekintetében. A modell sportos, dinamikus SUV-formavilágot testesít meg az elektromos hajtásláncú, mindennapos használatra kínált modellekre jellemző dizájn konzekvens továbbfejlesztésével. Az új E3 1.2 elektronika-architektúrának köszönhetően a Q6 e-tron modellsorozat az Audi termékportfólió csúcsát jelenti.

„Az Audi Q6 e-tron az Audi elektromos modelloffenzívájának legújabb zászlóshajója, amely a Porschéval közösen fejlesztett Premium Platform Electric (PPE) elektromos platformra épül. Büszkék vagyunk rá, hogy a PPE platform számára Győrben készülnek az elektromos hajtások, amelyek az Audi legújabb topmodelljét is életre keltik”, mondta Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke. 

A PPE hajtások sorozatgyártása a tavalyi évben kezdődött egy területeket átívelő együttműködés eredményeként, melynek keretében a győri Műszaki Fejlesztés, a Kísérleti Motorgyártó Központ, a Gyártástervezés, a Minőségbiztosítás és a gyártás dolgozott szorosan együtt. A PPE hajtások gyártása a státor és váltókomponensek gyártásából, valamint a hajtások összeszereléséből tevődik össze. A PPE számára készülő elektromos hajtások gyártásához a munkatársak új kompetenciákat sajátítottak el, és célzott továbbképzéseken vettek részt. 

„Motorgyártásunkban éljünk a transzformációt, melyre a PPE-projekt egy tökéletes példa: az új hajtások gyártósorait egy korábbi, belső égésű motorok gyártásának otthont adó csarnokban alakítottuk ki,  számos kolléga a belső égésű motorok világából váltott az új hajtások gyártóterületére. Számukra a vállalat egy átfogó képzési programot biztosított”, mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja. 

Magyarországon az Audi Q6 e-tron forgalmazója a Porsche Hungaria. 

„A új Q6 elektromos meghajtású SUV modellünket sok ügyfelünk várta, ideális méretű, igazi prémium életérzést nyújtó jármű. Nagyon örülünk, hogy hamarosan a nagyközönséggel is megoszthatjuk az élményt, amit ez az autó nyújtani tud”, mondta Zakariás Fruzsina, a Porsche Hungaria Audi márkáért felelős igazgatója.