A tegnapi napon a győri zsinagógában tartották a „Baross Gábor – Győr Gazdaságáért” díj ünnepélyes díjátadóját, melyen Dr. Dézsi Csaba András, Győr város polgármestere és Szeles Szabolcs, Győr város alpolgármestere adta át a „Baross Gábor – Győr Gazdaságáért” díjat a vállalat nevében Czechmeister Mónikának, az Audi Hungaria első munkatársának és Les Zoltánnak, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagjának. A Győr városa által alapított díjat az Audi Hungaria Győr városa és a térség gazdasági fejlődésében vállalt meghatározó teljesítménye, valamint az oktatás és a kultúra területén kifejtett jelentős támogató tevékenysége elismeréseként a vállalat győri letelepedésének 30. évfordulója alkalmából vehette át. Az Audi Hungaria mellett a Rába Járműipari Holding Nyrt. is átvehette a rangos elismerést.

Az Audi Hungaria 1993 óta meghatározó része a régió és az ország gazdaságának. Mára a vállalat a világ legnagyobb motorgyárává és egyik legmodernebb járműgyárává fejlődött. A vállalatnál évente mintegy 1,7 millió motor és 170 000 autó készül. A motor- és járműgyártás mellett magas szintű műszaki fejlesztés és szerszámgyár működik Győrben, valamint a vállalat kompetencialapú szolgáltatásokat kínál a teljes Volkswagen Konszern számára. Az Audi Hungaria közel 12 000 munkatársával a régió legnagyobb munkáltatója és beszállítóin, szolgáltatóin keresztül mintegy 50 000 embernek biztosít megélhetést. 

Társadalmi felelősségvállalása jegyében a vállalat büszkén támogatja a város sport- és kulturális életét, valamint örömmel áll szociális kezdeményezések mellé, amelyek tovább emelik a régióban élők életszínvonalát. A jövő generáció oktatása érdekében a vállalat egyedülálló együttműködést folytat a győri Széchenyi István Egyetemmel, valamint a város képzőintézményeivel.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Évente közel 1,6 millió erőforrás, köztük elektromos meghajtások is készülnek a vállalatnál. Győrben gyártják az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleket, amelyek elektromos hajtáslánccal is készülnek, valamint az Audi TT Coupé és TT Roadster modelleket. Az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára, valamint egyre jelentősebb fejlesztési tevékenységet – járműhajtás- és járműfejlesztés – folytat. A vállalat széleskörű szolgálatásokat nyújt a teljes Volkswagen Konszern számára, első sorban az IT, beszerzés, pénzügyek és a műszaki fejlesztés területén. Az Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, az ország legnagyobb exportőreinek egyike és a hazai járműipar legnagyobb beruházója. Az Audi Hungaria 2020 óta CO2-semlegesen végzi tevékenységét és mintegy 12 000 munkatársával a régió legnagyobb munkáltatója.