A továbbfejlesztett CoroPlus® ToolPath PrimeTurning™-hez
szoftver felgyorsítja a műveleteket és a tervkészítési folyamatokat

A  forgácsolószerszámok  és  szerszámrendszerek  szakértője,  Sandvik Coromant  PrimeTurning™ technológiáját használó gyártók örülni fognak a továbbfejlesztett CroPlus® ToolPath   PrimeTurninghez szoftvernek, amely segít felgyorsítani a műveleteket és a tervkészítési  folyamatokat.  A  Sandvik Coromant  műhelyeknek  készített, digitálisan csatlakoztatott   CoroPlus® megoldásválasztékának részeként a szoftver elősegíti a maximális termelékenységet és teljesítményt.

A Sandvik Coromant által a PrimeTurning™ termékcsaládban bevezetett összirányú esztergálási módszer lehetővé tette a megnövekedett fémeltávolítási sebességet, jelentős időmegtakarítást és termelékenységnövelést kínált, miközben megszüntetett számos tévhitet a kis belépési szögekkel és a forgácskezeléssel kapcsolatban.

A termékcsalád különösen előnyösnek bizonyult a tömeggyártási iparágakban, például az autóipar területén. Emellett ideális volt kis tételszámú gyártáshoz is – például repülőgépipar, illetve olaj- és gázipar – nehezen megmunkálható anyagú alkatrészek esetén, amelyeknél gyakran volt szükség összeállításra és szerszámcserére. A folyamat legjobb kihasználása érdekében – beleértve a hatékonyabb és gyorsabb programozást is – a vállalat létrehozta a CoroPlus® ToolPath Pri-meTurning™-hez szoftvert, amely most számos új funkcióval és egy könnyen használható kezelőfelülettel bővült.

A különálló és CAM-rendszerbe épített változatban is elérhető szoftver felkínálja a helyes minőség- és geometriaválasztékot és forgácsolási adatokat, miközben biztosítja az optimális termelékenységet és éltartamot, valamint a maximális teljesítményt. A PrimeTurning™ szerszámútszoftver fő előnyei közé tartoznak a gyorsabb műveletek és tervkészítési folyamatok, valamint az állandó forgácsvastagság és a helyes belépés az alkatrészbe, ami nagyobb folyamatbiztonságot kínál. Az ISO-kódokat használó CNC-esztergagépek széles választékával is kom-patibilis, és automatikus tárolást biztosít az alkatrészprofilokhoz.

A továbbfejlesztett CoroPlus® ToolPath PrimeTurning™-hez szoftver használatban

A CoroPlus® ToolPath PrimeTurning™-hez olyan új funkciókkal rendelkezik, amelyek célja, hogy a felhasználók kihasználhassák a PrimeTurning™ módszer és a CoroTurn® Prime szerszámok minden előnyét, és mostantól támogatja a profilmegmunkálást és a homlokmegmunkálást külső esztergálási alkalmazásokban a már meglévő, programozható hosszirányú esztergálási támogatás mellett. A szoftver emellett lehetővé teszi a CAD-modellek importálását (többek között STEP és IGES formátumban) és 3D szimulációt kínál ütközésérzékeléssel.

Az egyik új kulcsfontosságú jellemző a továbbfejlesztett és intuitív kezelőfelület, amely a PrimeTurning™-et nem támogató CAM-szoftverrel rendelkező vagy műhelyi programozást végző gépkezelőknek készült, és használ-ható asztali számítógépen, illetve mobileszközökön is. A felhasználó néhány gyors és egyszerű lépésben generálhat NC-kódokat.

Miután a felhasználó megadta a műveletet, a gép paramétereit, a munkadarab adatait és az anyaginformációkat, a szoftver automatikusan javasolja a megfelelő szerszámokat a forgácsolási adatokkal együtt. A gépkezelő egyszerűen használhatja a javasolt megoldást, vagy módosíthatja a paramétereket, hogy egyedi eredményeket kapjon.

A végső NC-kód létrehozása előtt a PrimeTurning™ szerszámútszoftver lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy szimulációt futtasson, ellenőrizze az ütközéseket, és megváltoztassa a szükséges paramétereket, majd másodperceken belül új programot hozzon létre, és egy másik szimulációt futtasson, amíg elégedett nem lesz a kóddal. A szoftver lehetővé teszi, hogy a felhasználó bármikor leállhasson a folyamatban, a szimulációt blokkokban futtathatja, vagy visszatérhet a kódhoz.
A CoroPlus® ToolPath PrimeTurning™-hez egy előfizetés alapú szoftver, egy hónapos ingyenes próbaverzió áll rendelkezésre a felhasználók szá-mára, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek az éves előfizetés előtt.

 

www.sandvik.coromant.com