TÁVDIAGNOSZTIKA

Egyszerű, gyors, gazdaságos hibafeltárást, hibaelhárítást biztosít a távdiagnosztikai szolgáltatásunk, ha a felhasználó biztosítja számunkra, hogy interneten keresztül rácsatlakozhassunk az NCT vezérlőre. A távdiagnosztikai szolgáltatáson keresztül, az NCT szakemberének a vezérlő működtetésében szinte mind arra lehetősége van otthonról, mint amire a gép mellett állva lenne. Nincs kiszállási költség és főleg nincs költséges várakozási idő! A távdiagnosztika szolgáltatás igénybevétele a garanciális időt kiterjeszti és a garancia alatt teljesen ingyenes.

GÉPFELÜGYELET

Az NCT vezérlő minden kezelői, PLC, CNC eseményt regisztrál egy ún. naplófájlban. Egy kijelölt időszak naplóadataiból kiszűrjük és az idő függvényében grafi kusan megjelenítjük a szerszámgép legfontosabb üzemállapotait (MEGMUNKÁLÁS, BEÁLLÍTÁS, GÉPÁLLÁS, HIBAÁLLAPOT). A diagramokból kiolvashatjuk a gép kihasználtságát és akár több hónapra visszamenőleg, láthatóvá válik a gépállás ideje és oka is. Egy szerszámgéphiba okának felderítésében is nagy segítséget jelentenek a naplóadatok. A pontos és gyors szervizhez, vagy a javításra való felkészüléshez kérjük a naplóadatok eljuttatását az NCT központba!

ENERGIAGAZDÁLKODÁS

Az energiaárak emelkedése és a környezettudatosság szigorú energiagazdálkodást követel meg mindnyájunktól. Az NCT vezérlő folyamatosan monitorozza a szerszámgép villamos hálózatát, figyeli a fázissorrendet, fi gyeli és naplózza a fogyasztást és a hálózat hibáit. Ezekre a PLC-n keresztül reagálhat is a gépépítő (pl. hálózat kimaradás esetén még időben leállíthatja a gépet, vagy energiacsúcs esetén korlátozhatja a fogyasztók számát). A naplózott tartományon belüli tetszőleges időszak (akár egy munkadarabon belül is) fogyasztását megjeleníthetjük táblázatban vagy grafi kusan és kijelezhetjük akár a kiválasztott pénznemben is. Szériagyártásnál gazdálkodhatunk a villamos energia árával is. Mérlegelhetünk a dinamikusabb megmunkálás és az alacsonyabb energiaár között.

Többcsatornás és 5 tengelyes
megmunkálás, mérés a munkatéren belül

TÖBB CSATORNA

Az NCT 304 vezérlő többcsatornás felépítésű. Ez valójában több logikai CNC vezérlőt jelent egy fizikai egységben. Minden csatorna egy önálló CNC vezérlő, amely a saját technológiai programját hajtja végre a többi csatornával történő folyamatos egyeztetés mellett.

3+2D, 5D, TCP, TPC, CPC

Az 5D-s tudásunkkal a megmunkáló központok legösszetettebb fajtáinak vezérlésére váltunk képessé. Megnyílt számunkra az út a faipar, a kőmegmunkálás, az orvostechnika, a lézervágás és a legdrágább fémipari gépek felé. Ezt a szolgáltatást csak néhány CNC gyártó tudja az egész világon! Az 5D-s megmunkálás első lépése a TCP. Ilyenkor a lineáris és forgó tengelyek úgy mozognak együtt, hogy a programban megadott előtolással a szerszám kitüntetett pontja haladjon a programozott kontúron.

Az 5D következő szintje a TPC, ahol a szerszám szárát, illetve a CPC, ahol nem a szerszámkitüntetett pontját, hanem a folyton változó forgácsoló pontját vezetjük a programozott pályán.

 www.nct.hu