Az IQH3-FP-V1 és IQT3-FP-IO-V1 RFID író/olvasó eszközökkel a Pepperl+Fuchs két új, nagy teljesítményű terméket mutat be az azonosítási feladatokhoz. Az eszközök a nagyfrekvenciás RFID előnyeit egyedi érzékelési tartománnyal ötvözik, mindezt pedig helytakarékos módon egy modern, kompakt házban. Az ISO 15693 szabványnak megfelelő, bevált és világszerte szabványosított nagyfrekvenciás (13,56 MHz) RFID technológián alapuló RFID író/olvasó eszközök teljesen megbízható és interferenciamentes olvasási/írási eredményeket kínálnak minden közeli alkalmazáshoz.

Az eszközök a kategóriában egyedülálló módon 30 cm-es (állítható) érzékelési tartománnyal rendelkeznek és akár 20 RFID-címke detektálására is képesek egyetlen olvasási művelettel. Ez a kombináció a lehető legnagyobb rugalmasságot és szabadságot biztosítja a felhasználók számára ahhoz, hogy az az RFID író/olvasó eszközöket az alkalmazás specifikus paramétereihez igazítsák.

Az új RFID író/olvasó eszközöket az alkalmazási kör sokoldalúságán túl a kiváló folyamatbiztonság  jellemzi. A készülékek a sajátfrekvencia automatikus ellenőrzésével képesek automatikusan alkalmazkodni a beépítési hely, a környező anyagok vagy a zavaró sugárzás okozta interferenciához a maximális érzékelési teljesítmény fenntartása érdekében.

A rendszerkörnyezetbe való zökkenőmentes integráció érdekében az RFID olvasó/író eszközök két változatban állnak rendelkezésre. Az IQT3-FP-IO-V1 integrált IO-Link interfésszel rendelkezik, míg az IQH3-FP-V1 a Pepperl+Fuchs IDENTControl kiértékelő egységein keresztül integrálható.