Miközben a társadalom elöregedésével és a krónikus betegségekben érintettek számának
növekedésével egyre nagyobb az egészségügyi szolgáltatások iránti igény, a piaci
környezet a költségek visszafogására kényszeríti a kórházakat.

A páciensek mindeközben a lehető legjobb kezelést és a leggyorsabb kiszolgálást várják el a kórházi dolgozóktól. Az intézmények ezért igyekeznek úgy fejleszteni szolgáltatásaik minőségét, hogy közben csökkenjenek a költségek és az alkalmazottak is elégedettek legyenek. Ezekre a kihívásokra válaszolnak az LG digitális megoldásai, melyek a pácienseknek kínált szolgáltatások, a kórházi munkafolyamatok és a költséghatékonyság terén is segítik az egészségügyi intézmények munkáját.

SPECIÁLIS MONITOROK ORVOSOKNAK

Az orvosi ellátás során akár életeket is menthet a képalkotó diagnosztika gyorsasága és pontossága, ezért az LG kifejezetten e területekre fókuszált orvosi monitorjainak fejlesztésekor. A termékek a kórházi környezet kihívásai ellenére is hosszú éveken át megbízhatóan segítik az orvosok és ápolók munkáját a várótermekben, vizsgálószobákban és műtőtermekben, miközben képmegjelenítési képességeikkel a minél pontosabb diagnózist szolgálják.

A kifejezetten egészségügyi intézmények számára fejlesztett monitorok speciális tulajdonságok egész sorát kínálják, melyek a kórházi dolgozók számára érezhetően jobb munkavégzési körülményeket biztosítanak. Azon felül, hogy a speciális monitorok tökéletesen jelenítik meg a diagnosztika során kulcsfontosságú színeket, olyan megoldásokat is kínálnak, mint a kórházi lámpák melletti tükröződésmentesség, a por- és cseppállóság vagy az antimikrobiális készülékborítás.

FELHŐALAPÚ RENDSZEREK

Az LG Cloud, azaz felhőalapú megoldásaival a kórházak egy központi szerveren tárolhatják az intézmény munkafolyamataihoz szükséges összes adatot. Míg a hagyományos PC, azaz személyi számítógép alapú rendszerekben az eszközöknek saját memóriájuk és saját hardveres komponenseik vannak, a felhőalapú rendszerekben az adatfeldolgozás és – tárolás a központi szerveren történik, így – például egy monitor használatakor – nincs szükség külön gépházra.

Az így összekapcsolt rendszerek előnye, hogy mivel az egyes eszközök nem tárolnak adatot, azok elvesztése vagy a gépek meghibásodása sem okozhat fennakadást a kórház napi munkafolyamataiban, hiszen egy másik eszközről ugyanúgy elérhető lesz minden dokumentum.
Mivel a teljes informatikai rendszer szoftveres hát-tere is a központi szerveren található, a különféle biztonsági és rendszerfrissítések is egy helyről menedzselhetők. A hagyományos, személyi számítógép alapú rendszerekről a felhőalapú megoldásokra való áttérés ráadásul több mint 50 százalékkal csökkenti a teljes bekerülési és üzemeltetési költséget, azaz a rendszer teljes életciklusára vonatkozó kiadásokat. Az LG kifejezetten egészségügyi intézmények számára kifejlesztett digitális megoldásai már Magyarországon is elérhetők.

 

https://www.lg.com/hu