A digitális átalakulás csak hálózati rendszerekkel, végponttól végpontig terjedő adatokkal és a gyártók közötti szoros együttműködéssel válhat valósággá. Ennek érdekében az Eplan 2020 végén megalapította a jelenleg

65 gyártócéget összefogó Partnerhálózatát. Ennek egyik új tagja Dassault Systèmes nemzetközi technológiai cég, amely ez év áprilisában csatlakozott partnerként a hálózathoz. A két fél együttműködésével szisztematikusan bővülni fog az Eplan Platform és a Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platformja közötti interfész.

Eplan_Dassault Systèmes.jpg: Sebastian Seitz, az Eplan & Cideon vezérigazgatója (balra) és Dominic Kurtaz, a Dassault Systèmes Eurocentral ügyvezető igazgatója biztosak abban, hogy az Eplan és a 3DEXPERIENCE platform mélyreható integrációja jelentősen megnöveli a folyamatok hatékonyságát a közös ügyfelek számára.

Monheim, Németország – A Hannoveri Messe első napján vált hivatalossá: az Eplan és a Dassaults Systèmes technológiai partnerségre lépett az Eplan Partnerhálózat részeként, amelynek keretében mindkét fél az Eplan és a Dassault Systemes 3DEXPERIENCE platform közötti interfész bővítésén dolgozik. A cél az elektrotechnikai tervezés és a fluid technológia zökkenőmentes integrációja a termékfejlesztés keretében. A Dassault Systèmes Eurocentral ügyvezető igazgatója, Dominic Kurtaz és az Eplan & Cideon vezérigazgatója, Sebastian Seitz Hannoverben írták alá a megállapodást. A partnerek egyesítik szakértelmüket, ezáltal lehetővé teszik a közös ügyfelek számára, hogy végponttól végpontig terjedő digitális fejlesztési folyamatokat hozzanak létre.

A cél a folyamatok hatékonyságának növelése

„Az Eplan Platform és a Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platform közötti kétirányú interfésszel növeljük a folyamatok hatékonyságát a közös ügyfeleinknél – fejtette ki Sebastian Seitz. – Ha minden rendszer kétirányú kapcsolatban van – például az ECAD, az ERP és a PDM – a felhasználók valóban interdiszciplináris módon, és sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni.”

„Közösen támogatjuk ügyfeleinket a hatékonyság és termelékenység növeléséb, amikor a virtuális ikrek létrehozásán és kapitalizációján alapuló holisztikus termékfejlesztésről van szó – tette hozzá Dominic Kurtaz, a Dassault Systèmes EURCENTRAL ügyvezető igazgatója. – A kétirányú interfész számos folyamatot leegyszerűsít, és új együttműködési lehetőségeket teremt ügyfeleink számára. Éppen ezért örömünkre szolgál, hogy együtt tehetjük meg ezt az úttörő lépést.”

A partnerség a következő hónapokban bővülni fog. Mindkét cég párhuzamosan dolgozik az interfész – a PLM 3DEXPERIENCE Connector – további optimalizálásán, és új megoldásokat kínál a felhőkörnyezetben végzett digitális termékfejlesztéshez. Egy közös demonstrációs környezet létrehozását tervezik az Engineering Collaboration Network (www.ecn-online.com) részeként, videókkal és mintaadatokkal  PLM felhőkörnyezetben, valamint közös interakciót az ügyfelek projektjeit illetően.

A tervezés és a PLM kétirányú összekapcsolása

Az Eplan és a 3DEXPERIENCE platform interakciója lehetővé teszi, hogy az elektrotechnika és a fluid technika adatkezelési folyamatai automatikusan vezérelhetők legyenek. A különlegesség abban áll,  hogy a Dassault Systèmes felhőalapú platformjához közvetlenül az Eplan Electric P8 és az Eplan Fluid rendszerben lehet hozzáférni. Például egyetlen kattintással szinkronizálhatók az alkatrészlisták és anyagjegyzékek. A rutinfolyamatok automatizálása mindkét platform felhasználói számára még könnyebbé teszi a mindennapi munkát – az olyan gyakori műveletek, mint a projektek keresése, létrehozása, a be- és kijelentkezés, vagy az Eplan projektoldalak semleges formátumba történő exportálása, sokkal hatékonyabban hajthatók végre az interfész által. A dokumentumok gyors és egyszerű generálása rengeteg időt és erőfeszítést takarít meg a felhasználóknak, mivel a semleges formátumú kimenetet egyetlen pipával beállíthatjuk bejelentkezéskor. A semleges formátumok ezután automatikusan összekapcsolódnak az érintett Eplan projekttel.

Az Eplan és a 3DEXPERIENCE platform kétirányú kommunikációval rendelkeznek. A platformon automatizált az Eplan projektjektekbe történő bejelentkezés, csakúgy, mint a projektek megnyitása a PLM rendszerből. A fontos leíró PDM-attribútumok – beleértve például a rajz fejléc információit – vállalatszerte hozzáadhatók a DEXPERIENCE platformhoz, és automatikusan elérhetők az Eplan projekt következő ellenőrzésekor. A szoftver ezenkívül a hagyományos PDM funkciókat is támogatja, például a dokumentáció jóváhagyását vagy átadását a gyártáshoz.

EPLAN Software & Service

Az EPLAN szoftver- és szolgáltatás megoldásokat kínál a villamos tervezés, az automatizálás és a mechatronika területein. A cég a világ egyik vezető tervezői szoftver megoldását fejlesztette ki a gép- és kapcsolószekrény építők számára. Az EPLAN ideális partner a kihívást jelentő mérnöki folyamatok leegyszerűsítésére.

Az ERP és PLM/PDM rendszerekhez készített sztenderd, illetve testreszabott interfészek biztosítják az adatkonzisztenciát a teljes értéklánc mentén. Az EPLAN megoldásokkal végzett munka korlátok nélküli kommunikációt biztosít minden részleg számára. Legyen szó akár kis-, akár nagyvállalatról, az ügyfelek hatékonyabban aknázhatják ki saját kompetenciáikat. az EPLAN világszerte 65 000 ügyfelet támogat. Az EPLAN az ügyfelekkel és a partnerekkel közösen akar tovább növekedni és előrelépni a műszaki integráció és automatizálás terén. Az EPLAN Partnerhálózaton belül a partnerekkel közösen nyílt interfészeket és zökkenőmentes integrációkat hoznak létre. A hangsúly a “Hatékony tervezésen” van.

Az 1984-ben alapított EPLAN a Friedhelm Loh Grouphoz tartozik, amely világszerte 12 gyáregységgel és 95 nemzetközi leányvállalattal rendelkezik. A cégcsoport 12000 alkalmazottat foglalkoztat és 2019-ban árbevétele elérte a 3 Mrd. eurót. A családi tulajdonban lévő vállalat 2022-ben sorozatban tizenharmadik alkalommal nyerte el a „Legjobb német munkahelynek” járó elismerést. A Deutschland Test and Focus

Money tanulmány alapján a Friedhelm Loh Group a „Legjobb szakoktatónak” járó elismerést is megkapta.

További információkért kérem, keresse fel a www.eplan.de és www.friedhelm-loh-group.com