APTE Természettudományi Karán a kis- és középvállalati szegmensben piacvezető Kulcs-Soft Nyrt. ügyviteli szoftvereiből sikeresen vizsgázó hallgatók oklevelet vehettek át. A június 21-én rendezett ünnepélyes átadáson részt vett dr. Trócsányi András dékán, dr. Pap Margit, a PTE TTK Matematikai és Informatikai Intézet igazgatója, dr. Lendvai Tamás, a PTE TTK Matematikai és Informatikai Intézet Információtechnológia és Biorobotika Tanszék adjunktusa, valamint a Kulcs-Soft részéről Százvainé Béres Linda.

Nagyon fontosnak tartom azt, ha egy szoftvert tanítok, jelen esetben a Kulcs-Softot, akkor legyen egy olyan lehetőség, amely a tantárgy elvégzését követően annak az értékét emeli” – hangsúlyozta dr. Lendvai Tamás, az ügyviteli szoftver használatát oktató kurzus vezetője, majd hozzátette: „kiemelten értékes ez a kezdeményezés a Kulcs-Soft Nyrt. részéről, melynek keretében

oklevél átvételére, valamint kedvezmények megszerzésére van lehetőség. Ez a tantárgy és a PTE képzéseinek az értékét is emeli, különösen a munkaeőrpiaci felhasználhatóság szempontjából.” 

A Kulcs-Soft-tól sohasem állt távol a társadalmi felelősségvállalás, ezért is hirdettük meg az iskolaprogramunkat

amelynek keretében több, mint 200 oktatási intézménynek biztosítunk oktatási célra 100% kedvezményt a szoftvereink árából” – emelte ki Százvainé Béres Linda, Partner Account Manager. A Kulcs-Ügyvitel Prémium és a Kulcs-Bér Prémium szoftverre vonatkozó tantárgyakat a 2022/23-as tanév tavaszi szemeszterében 22 hallgató teljesítette, közülük személyesen 16-an névre szóló oklevelet vehettek át a cég képviselőjétől, melyhez a kar részéről dr. Trócsányi András dékán, dr. Pap Margit intézetigazgató és dr. Lendvai Tamás oktató is gratulált.

A PTE TTK és a több, mint 30 éves múltra visszatekintő Kulcs-Soft Nyrt. között 2021-től oktatási célokra kötött szoftverlicenc alapján a hallgatók Kulcs-Soft Ügyvitel Prémiumot a TTK-n elérhető tantárgy keretei között és a Bérszámfejtés Prémium szoftvert a KTK-n kiajánlott tantárgy keretében tanulják.

A hallgatók között gazdaságinformatikusok, programtervező informatikusok, valamint pénzügy és számvitel alapszakosok vannak, akik a szoftverek segítségével a beszerzési, készletezési, értékesítési, számlázási, részben pénzügyi, valamint a személyügyi, munkaügyi és bérügyi feladatok felhasználói-informatikai-szoftveres alapjait sajátíthatják el.”

2023 tavaszától a Kulcs-Soft Nyrt. minden olyan hallgatónak, aki valamely szoftver alapvető használatát tantárgyi keretek között elsajátította és a tantárgyat teljesítette, oklevelet állít ki.

Az oklevél amellett, hogy tanúsítja a tantárgy teljesítését, számos előnnyel is jár. Például mellékelhető az önéletrajzhoz, felhasználható az álláspályázatok során is. Továbbá igen értékes lehetőségeket biztosít a hallgatóknak: ingyenes hozzáférést kapnak a Kulcs-Akadémia képzéseihez kapcsolódó oktatóvideókhoz, programvásárlás esetén 35%-os egyéni/munkáltatói kedvezményt vehetnek igénybe, valamint a piacvezető Kulcs-Soft vállalathoz szakmai gyakorlatra, álláslehetőségre is előnnyel pályázhatnak.

Szerző: Tóth Mariann, UnivPécs, PTE