A FAULHABER a vállalat fennállásának 75. éve alkalmából különleges elismerésben részesült Schönaich település részéről: november 1-jétől a vállalat telephelye felé vezető utca a Faulhaberstraße nevet fogja viselni, és a vállalat épületéé lesz az 1-es házszám.

A FAULHABER története már a kezdetektől szorosan összefonódik Schönaich településsel. A «Feinmechanische Werkstätten» 1947-es megalapítása után a vállalat alapítója, idősebb Dr. Fritz Faulhaber és első munkavállalói kezdetben egy vogelsangi épületben dolgoztak, majd 1960-ban átköltöztek egy barakkba Dr. Faulhaber Johann-Sebastian-Bach-Weg utcán található otthona mellett. A FAULHABER az 1990-es évek elején költözött az új építésű épületbe a központi iroda jelenlegi helyszínén.

«Szeretnénk örökre beírni a történelembe a közöttünk fennálló kapcsolatot» – fogalmazott Anna Walther, Schönaich polgármestere. A vállalat fennállásának 75. éve előtt tisztelgő ünnepség részeként megtartott, 2022. szeptemberi eseményen több mint 1000 vendég volt jelen, amikor a polgármester felfedte az új utcatáblát. Háláját fejezte ki, amiért a FAULHABER továbbra is elkötelezett a hely iránt, ahová a gyökerei kötik, és elismeréssel adózott a vállalatnak, amiért nemzetközi sikerekre tett szert a technológiai piacon és jó hírét viszi a településnek. A polgármester különösen nagyra értékeli, hogy a FAULHABER megbízható partner, és felelősségteljesen végzi a tevékenységét. Anna Walther a vállalat társadalmi felelősségvállalását emelte ki példaként a Schönaich idős polgárainak biztosított közösségi ebédek és a Sindelfingen élelmiszerbank révén. Hangsúlyozta továbbá a FAULHABER fenntarthatósággal kapcsolatos kötelezettségvállalásait, és megemlítette, hogy a FAULHABER az egyik első olyan német vállalat, amely klímasemleges termelést folytat a schönaichi telephelyén.

Az új utcanév emellett a jövő technológiáira és hajtásrendszereire fektetett hangsúlyt is kiemeli. Az utca neve «Faulhaberstraße – a jövő felé vezető út -, mert a FAULHABER vállalatnak ez volt a küldetése az elmúlt 75 évben» – mondta beszédében a polgármester. Karl Faulhaber az egész vállalat nevében kifejezte a háláját Schönaich településnek a különleges megtiszteltetésért.

Vállalati információ: hajtástechnológiai szakértők Schönaich-ból

A FAULHABER nagy pontosságú, akár 250 watt kimeneti teljesítményű miniatürizált és miniatűr hajtásrendszerek, szervóalkatrészek és hajtáselektronikai termékek fejlesztésére, gyártására és telepítésére specializálódott. Ez magában foglalja az ügyfélspecifikus csomagmegoldásokat, valamint szabványosított termékek széles körét, például kefe nélküli motorokat, DC-mikromotorokat, útmérőket és mozgásvezérlőket. A FAULHABER védjegy világszerte a magas minőség és megbízhatóság szimbólumaként ismert olyan összetett és igényes alkalmazási területeken, mint többek között az orvosi technológia, az üzemi automatizálás, a precíziós optika, a telekommunikáció, a légi- és űripar, valamint a robotika. A nagy teljesítményű, 224 mNm folyamatos nyomatékú DC-motortól a karcsú, 1,9 mm külső átmérőjű mikromeghajtókig a FAULHABER standard sorozat több mint 25 millió különböző módon kombinálható az adott alkalmazáshoz megfelelő optimális hajtásrendszer létrehozásához. A műszaki konstrukciós készlet ugyanakkor olyan módosításokat is lehetővé tesz, amelyekkel speciális verziók konfigurálhatók az ügyfelek egyedi igényeinek kielégítésére.