Kefe nélküli DC-szervomotorokkal kombinálva az új mágneses AEMT-12/16 L abszolút útadó abszolút szöginformációt nyújt előre beállított 16 bites (65536 fordulat) többfordulatú felbontással és 12 bites (4096 lépés) egyfordulatú felbontással a kommutáció, a sebesség vezérlés és mozgásszabályozás számára. A pozícióadatok egy BiSS-C protokollal ellátott SSI interfésszel kérdezhetők le. A vonalmeghajtó áramkörös interfész az RS422 szabványon alapul és a motor/útadó egység akár öt méterre is elhelyezhető a vezérlőtől.

A BiSS-C protokollt olyan ipari alkalmazásokhoz tervezték, ahol nagy átviteli sebességgel, rugalmassággal és minimális telepítési munkával számolnak. A motorok kommutációjára szolgáló Digital Hall érzékelőkre általában nincs szükség. Az AEMT segítségével szinuszos kommutáció végezhető el, mivel a minimális nyomatékingadozás révén a motor működése nagyon hatékony.
Az útadó egy fő tápegységhez, valamint egy tartalék akkumulátorhoz vagy alternatív energiatárolóhoz csatlakoztatható. Ha a fő tápellátás lekapcsol, a tartalék akkumulátor továbbra is elegendő energiával látja el az útadót a motor fordulatainak észleléséhez, és ennek megfelelően növeli vagy csökkenti a számolást. A fő tápellátás ismételt bekapcsolásakor tehát a számlálás továbbra is helyes, nem szükséges új referenciafuttatást végezni.
Az indítás során a többfordulatú számláló egy interfésztüskével nullázható le. Az útadó a B, BX4 és BP4 sorozatú kefe nélküli DC-motorokkal kombinálható. Az útadó szalagkábellel kapcsol-ható össze, amihez rendelkezésre állnak a megfelelő csatlakozók.

A FAULHABER sebesség- és mozgásszabályozókhoz történő csatlakozáshoz különböző szűrőmodulok és adapterek is elérhetők.
Az előnyök dióhéjban:
• A vezeték hossza legfeljebb 5 méter;
• Hatékony működés alacsony nyomatékingadozással;
• A bekapcsolás után nincs szükség referenciafuttatásra.

Vállalati információ:
hajtástechnológiai szakértők Schönaich-ból
A FAULHABER nagy pontosságú, akár 250 watt kimeneti teljesítményű miniatürizált és miniatűr hajtásrendszerek, szervóalkatrészek és hajtáselektronikai termékek fejlesztésére, gyártására és telepítésére specializálódott. Ez magában foglalja az ügyfél-specifikus csomagmegoldásokat, valamint szabványosított termékek széles körét, például kefe nélküli motorokat, DC-mikromotorokat, útmérőket és mozgásvezérlőket.
A FAULHABER védjegy világszerte a magas minőség és megbíz-hatóság szimbólumaként ismert olyan összetett és igényes alkalmazási területeken, mint többek között az orvosi technológia, az üzemi automatizálás, a precíziós optika, a telekommunikáció, a légi- és űripar, valamint a robotika.
A nagy teljesítményű, 224 mNm folyamatos nyomatékú DC-motortól a karcsú, 1,9 mm külső átmérőjű mikromeghajtó-kig a FAULHABER standard sorozat több mint 25 millió különböző módon kombinálható az adott alkalmazáshoz megfelelő optimális hajtásrendszer létrehozásához. A műszaki konstrukciós készlet ugyanakkor olyan módosításokat is lehetővé tesz, amelyekkel speciális verziók konfigurálhatók az ügyfelek egyedi igényeinek kielégítésére.

www.faulhaber.com