A koronavírus járvány, a munkaerőköltség növekedése, valamint a képzett munkaerő hiánya és az ezekhez hasonló kihívások egyre nagyobb nyomás alá helyezik a vállalatokat. Egyre nehezebb a kiterjedt üzemek hatékony és a követelményeknek megfelelő karbantartása. A mobil eszközök, például a Pepperl+Fuchs ECOM Instruments márkanév alatt futó, a veszélyes területekre szánt tabletek és okostelefonok hatékony lehetőségeket nyitnak meg a digitalizálási tervek és a szükséges munkalépések ellenőrzőlistáinak bárhol történő lekérésére, valamint a virtuális szakértőként történő együttműködésre.

A mobil eszközök az alkalmazottak számára azonnali hozzáférést adnak a gyorsabb és jobb munkavégzéshez szükséges összes információhoz, közvetlen kapcsolatot biztosítanak a megfelelő szakértővel, valamint áttekintést nyújtanak az összes nyitott, folyamatban lévő és lezárt ügyről.

A mobil eszközök használata nagy előnyt jelent a technikusok távoli támogatásában, amikor azok összetett ellenőrzési eljárásokat végeznek. Erre a célra a tabletekkel és okostelefonokkal videóhívások vagy kiterjesztett valóság (AR) alkalmazások is használhatók veszélyes területeken. A helyszínen dolgozó technikusok szükség esetén felvehetik a kapcsolatot szakértőkkel vagy akár az eszköz gyártójával, és bonyolult helyzetekben a segítségüket is kérhetik. Ezáltal idő és erőforrás takarítható meg.

Annak érdekében, hogy a távoli támogatást a következő szintre emelje, az ECOM intenzíven együttműködött egyik partnerével az okostelefonokkal kombinálva használható új termékek kifejlesztésén. A kezeket szabadon hagyó munkavégzési feltételek megteremtése érdekében a fejlesztés során különösen nagy hangsúly esett az alkalmazott hangalapú vezérlésre vagy érintőpadra, a folyamatok távoli áttekintése miatt pedig az okosszemüvegekre. Az ECOM nagy figyelmet fordít arra, hogy az intelligens szemüvegek és azok funkciói tökéletesen illeszkedjenek a mindennapi munkához és a potenciálisan veszélyes területeken történő használathoz. Az ECOM tervei szerint az intelligens szemüvegek még az idén piacra kerülnek.

A más helyszíneken lévő szakértők útmutatása és a digitális munkafolyamatok támogatják a mobil munkavállalókat az összetett feladatok közvetlen helyszíni végrehajtásában. A mobil eszközök integrációja segít egy lépéssel közelebb kerülni a digitális gyártás, karbantartás és javítás elérendő céljaihoz.

A Pepperl+Fuchs vállalatról

A világszerte 6 300 alkalmazottat foglalkoztató Pepperl+Fuchs 2019-ben 715 millió euró árbevételt könyvelhetett el. A cégcsoport az ipari szenzortechnika és robbanásvédelem egyik vezető vállalata. A németországi Mannheimben található központban található a vállalat műszaki kompetenciájának a lelke, ahol mérnökök és szakemberek a legújabb technológiákat és termékeket kutatják és fejlesztik. Az eredetileg 1945-ben kis családi vállalkozásként alapított Pepperl+Fuchs napjainkban már minden kontinensen több mint 40 leányvállalattal rendelkezik. Globális jelenlétünk a legmagasabb műszaki színvonal, valamint a költséghatékony gyártási lehetőségek elérését teszi lehetővé. A Pepperl+Fuchs az automatizálási technológia globális szereplőinek partnerévé fejlődött és a legátfogóbb «kipróbált és tesztelt» alkatrészek portfólióját kínálja a gyártás- és a folyamat-automatizálás igényeihez.

 

www.pepperl-fuchs.com