• A mitikus modell több mint nyolcmillió példányban kelt el
  • A 4L a popkultúra valódi ikonja
  • 2021 ünnepi eseményekkel teli év lesz a Renault számára

Idén ünnepli a Renault a kirobbanóan sikeres 4L modell 60. évfordulóját. Több mint 8 millió darabot adtak el belőle több mint 100 országban, több mint 30 év alatt. A 4L sokkal több, mint egy autó, igazi ikon. A bizonytalan egészségügyi helyzet miatt a gyártó a közösségimédia-felületein ünnepli egész éven át tartó eseménysorozattal az évfordulót. 

A 60. évforduló hivatalos programsorozata keretében minden hónap 4-én és 14-én a márka exkluzív, rajongók által és rajongók számára készített tartalmakkal jelentkezik közösségi oldalain, beleértve gyűjtőkkel és hírességekkel készített interjúkat. Ezek célja, hogy egy olyan autó történelmébe kalauzoljon el, amely sokkal több volt, mint korának védjegye.

A popkultúra szimbólumaként a tegnap ikonja a ma autója is lehet, és miért is ne válhatna a holnap modelljévé?

FEBRUÁR – A jeles alkalomra a Renault Greget, a sportillusztráció területén egyik legismertebb grafikus művészt hívta meg. Greg több mint egy tucat exkluzív 4L-t alkotott azon korszakok grafikai stílusában és hangulatában, amelyeket a kis Renault modell megélt. Ezeket az illusztrációkat mutatjuk be az év folyamán.

Az évforduló lehetőséget nyújt arra is, hogy a rajongók kifejezzék a 4L iránti szenvedélyüket és kötődésüket, de rengeteg olyan történetet is megismerhetünk, amelyet e mitikus autó volánjánál meséltek el. (Február 8-tól a Renault közösségi oldalain)

A Champs-Elysées-n található neves bemutatóterem, a L’Atelier Renault kirakatában február 14-től a 4L „Parisienne” változata lesz látható. Ennek a könnyen felismerhető verziónak a karosszériáján egyedi fonott mintázat található.

MÁRCIUS – A márka-örökség megőrzésére hivatott Renault Classic márciustól a modell 30 féle változatát mutatja be. Ezek közül 12 ikonikus verzió külön erre az alkalomra épített környezetben jelenik meg.

ÁPRILIS – A 4L időtálló modell, mindig is bűvös hatással volt a legkisebbek játékára… Ebben a hónapban influenszerek vicces stop-motion kisfilmekben mutatják be az autó történetét. A videókhoz a Renault miniatűr kollekcióját használják.

MÁJUS – Gondosan kiválasztott és kifejezetten a 60. születésnapra tervezett 4L tárgyak egész gyűjteménye lesz elérhető a L’Atelier Renault butikban, és a webáruházban.

A Renault emellett májusban videósorozatot indít, amely különböző modelleken keresztül tárja fel a 4L titkait. Ez egyben alkalom lesz arra, hogy visszaemlékezéseket gyűjtsön azoktól, akik a 4L-lel nőttek fel, gyűjtőktől, de mindazoktól a személyiségektől is, akik történelmet írtak ennek az autónak.

JÚLIUS – A mozi igazi ikonja, a 4L, amelyet a vásznon való megannyi szereplése is híressé tesz, a 74. Cannes-i nemzetközi filmfesztivál vörös szőnyegén is megjelenik.

A „4L pop icon” kiállítás nyári szezonja a világ legszebb sugárútján elhelyezkedő Atelier Renault-ban nyílik meg. Itt új 4L-t is lehetőségünk lesz felfedezni és még sok más meglepetés is várja az érdeklődőket

SZEPTEMBER – A Zity elnevezésű párizsi autómegosztó szolgáltatáshoz a 4L megújult, elektromos formában csatlakozik.

NOVEMBER – A 4L furgon, amely esőben és jó időben is kiváló társ volt, újabb meglepetést tartogat.

További eseményeket az év folyamán hirdetünk meg.

A Renault-ról

A Renault, amely történelmi konstruktőr és az elektromos járművek piacvezetője Európában, mindig innovatív modelleket fejlesztett. A „Renaulution” stratégiai tervvel a Renault ambiciózus, értékteremtő átalakításba kezdett, amely a versenyképesebb, kiegyensúlyozottabb és elektrifikált kínálat kialakítására törekszik. Célja a modernség és az innováció megtestesítése a technológia, az energia és a mobilitási szolgáltatások terén az autóiparban és azon túl.

www.renault.hu