A Goodyear abroncsai és a KAMAZ kamionjai már úton vannak Szaúd-Arábiába

Budapest, 2020. 12. 04. – A KAMAZ-Master csapat hivatalos abroncsszállítójaként a jövőben is a Goodyear lesz, a vállalat meghosszabbította együttműködését a versenycsapattal. Mindkét partner további sikereket vár a közös munkától, és dobogós helyezés elérésére törekszenek a világ egyik legnagyobb kihívást jelentő motorsportversenyén, a Dakar ralin.

A Goodyear abroncsokkal felszerelt KAMAZ-master kamionok november 22-én indultak útnak Szaúd-Arábiába, hogy részt vegyenek a ralimaraton 2021. január 3-án kezdődő következő fordulójában.   

A kamionok általában olyan sztenderd abroncsokkal felszerelve indulhatnak a ralin, melyek a fogyasztók és a flották számára is elérhetők.  A 2020-as verseny után a KAMAZ-Master csapat kimondottan pozitív tapasztalatokról számolt be a Goodyear ORD Off Road abroncsok kiváló teljesítményével és tartósságával kapcsolatban. Az abroncsok tökéletes választásnak bizonyultak, és a legváltozatosabb körülmények közt is megbízhatóan teljesítettek és támogatták a csapat teljesítményét az első és a második helyezések elérésében. 

„A KAMAZ-Master csapat eredményei igazolják, hogy terepre szánt termékeink jobb húzóereje és masszív karkaszkialakítása a legnehezebb körülmények közt is garantálja a sikert. Ugyanezeket az előnyös tulajdonságokat bármely egyéb Goodyear abroncs is biztosítja, függetlenül attól, hogy az adott terméket közútra vagy terepre, és ezen belül milyen feladatra fejlesztették ki” – nyilatkozta Maciej Szymanski, a Goodyear haszongépjárműabroncs-ágazatának európai marketingigazgatója. „A flották és vállalatok menedzselésére is tekinthetünk úgy, mintha egy versenyen élmezőnyében lévő csapatot támogatnánk.  Számos szempontot figyelembe kell venni, hogy a vevői igényeket a legmagasabb minőségben, időre ki tudjuk elégíteni, miközben a flotta hatékonyságát is optimális szinten kell tartani. Akárcsak a Dakar ralin, itt is fontos, hogy számíthassunk a felszerelésre és a partnereinkre.”

„Nehéz év áll mögöttünk.  A világjárvány hatással volt a csapat tréningprogramjára, és megnehezítette a kamionok felkészítését is. Az elmúlt szezonra visszatekintve elmondhatjuk, hogy példátlan feszült, hektikus időszakon vagyunk túl. Hálásak vagyunk a partnereinknek, hogy a nehézségek ellenére is kitartottak mellettünk!” – tette hozzá Vlagyimir Csagin, a KAMAZ-Master csapat vezetője. „Készen állunk a versenyre. A kamionok rendkívül megbízhatóak, és a legmodernebb technológiával szereltük fel azokat. A Dakaron ismét a legjobb formánkat hozzuk majd, és biztosan nem okozunk csalódást partnereinknek és rajongóinknak!”

A csapat sokat vár az új, fejlett műszaki megoldásoktól, valamint a továbbfejlesztett alkatrészektől és a szerelvényektől, melyekkel a 2021-es Dakar ralira készülő KAMAZ-Master kamionokat felszerelték. A kamionok elindultak Marseille-be, a dél-francia kikötővárosba, ahonnan a ralin részt vevő járműveket az Arab-félszigetre szállítják.

A 43. Dakar rali január 3-án kezdődik a szaúd-arábiai Dzsiddában. Az Arab-félsziget sivatagjaiban megtett kör után a verseny a Vörös-tenger partján ér véget január 15-én. Az útvonal a résztvevők számára teljesen új, a versenyzőknek a legelső naptól a legutolsóig hatalmas dűnékkel, valamint sziklás kanyonokkal és gyors szakaszokkal kell megküzdeniük, melyek mind-mind eltérő kihívások elé állítják a kamionokat, az abroncsokat és a versenyzőket egyaránt.

Idén a KAMAZ-Master négy KAMAZ-43509 versenykamiont indít a Dakaron. A csapat tagjai Andrej Karginov, Dakar bajnok és a 2019-es Selyemút rali győztese, valamint Anton Shibalov, Ajrat Margyejev és Dimitrij Szotnyikov. A kiváló versenyzők bizonyosan öregbítik a csapat hírnevét a kamionosok közt ezen az ismert és nehéz versenyen.

A Goodyear

A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártója. A vállalat mintegy 63 000 embert foglalkoztat, a termékeit pedig 21 ország 47 létesítményében állítja elő világszerte. Az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két Innovációs Központjának célja: a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztése, melyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítménybeli színvonalát.

https://news.goodyear.eu/

Sajtókapcsolatok:

Szentkláray Lili
WS Hungary
+36 1 920 2400
lili.szentklaray@wshungary.hu 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük