Az ásványolaj-mentes, vízben oldódó hűtő kenőanyagok évek óta ismertek. Ezeket a termékeket köszörüléshez, általános megmunkálási műveletekhez és különféle formázási folyamatokhoz használják.

A HAKUFLUID fémmegmunkáló folyadékok, a fejlesztéseknek köszönhetően, lehetőséget adnak a vízoldható hűtő kenőanyagokat használó fémmegmunkáló vállalatok számára a költségeik jelentős csökkentésére. A termékünk összetett megmunkálási műveleteknél is alkalmazható.

A HAKUFLUID sorozat hűtő-kenő folyadékai rendkívül nagy teljesítményűek és modern, előremutató összetételűek:
• ásványolajmentes
• formaldehid-forrás mentes
• halogénvegyületektől mentes

Természetesen nem tartalmaznak szekunder aminokat és nitriteket. A speciális komponenseknek köszönhetően kiváló szennyezőanyag kiválasztó képességgel és különösen magas biostabilitással rendelkeznek.
A HAKUFLUID hűtő-kenő anyagok fejlesztése és piacon való bevezetése több mint 7 évvel ezelőtt kezdődött. Időközben bizonyította a tudását és valamennyi megmunkálási feladatra van megfelelő termékünk. A HAKUFLUID már sikeresen helyettesíti az emulziós, ásványi olajokat tartalmazó, hűtő-kenő folyadékokat, valamint vízzel nem elegyedő megmunkáló olajokat.

HAKUFLUID hűtő-kenő folyadékra történő váltással a gyártás költségei csökkenthetők, melyet számos hazai példánk is bizonyít.

Az ásványolaj tartalmú anyagokkal szemben az alábbi előnyöket biztosít:
• nem gyúlékony termék használata
• kiváló hőelvezetés, jobb hűtés a gyártási folyamat során
• a hűtőfolyadék fogyasztásának jelentős csökkenése
• a munkadarabok egyszerűbb tisztítása
• a csarnok legterében olaj köd megszűnése

Áttérve ásványolaj-tartalmú, vízzel elegyedő hűtő kenőanyagokról HAKUFLUID-ra:
• a hűtőfolyadék karbantartási igénye jelentősen lecsökken
• az emulzió élettartama növekedik
• nem kell használni adalékanyagokat (baktériumölő, pH-beállító)
• az idegen olajok (hidraulikaolajok stb.) hatékonyan kiválasztódnak

Csökkentse az üzemeltetési költségeit a HAKUFLUID segítségével

Tisztítószerek a jövő szolgálatában

RÉGIBŐL ÚJAT

A régi, elavult járműmotorok újrahasznosításával és felújításával azokat ismét üzembe lehet helyezni. Legalábbis majdnem. Egy ilyen felújítás végén kapunk egy motort, ami nem teljesen új, de helyreállított és használható. Ez az eljárás a régóta használt motorokkal szemben azonban nagy kihívást jelent a tisztítószerek számára. A nehéz szennyeződések (grafit-olaj keverékek, konzerválószerek, gyantázott hűtőfolyadékok stb.) eltávolításához általában erősen lúgos, lúgot tartalmazó rendszereket kell használni. Enyhén lúgos vagy semleges rendszerekkel ezeket a tisztítási feladatokat a szokásos körülmények között nem, vagy csak alig lehet megoldani. Ha a munkahelyi biztonság, az ötvözetek vagy a berendezés-technológia miatt nem használhatók erősen lúgos termékek, akkor kiterjedt és drága berendezés-technikára van szükség (ultrahang, nagynyomású szórás, vagy hasonló).


Ezzel a problémával kapcsolatban a Kluthe kifejlesztett egy olyan terméket, amely majdnem eléri az erősen lúgos rendszerek tisztítóhatását: ez a HAKUPUR 852. Enyhén lúgos tisztítószer, amelyet fel lehet használni a szórásos és árasztásos folyamatokban, valamint a merítéses és ultrahangos rendszerekben.

Erősen szennyezett könnyűfémötvözetek tisztításakor szilikátokat kell használni a felületek védelmére erősen lúgos tisztító-szerek használatakor.-> valami mást írnék az egyik „erősen” helyett., esetleg „erőteljesen szennyezett” A szilikátok kellemetlen tulajdonsága, hogy egyrészt eltömítik a szűrőelemeket, másrészt szivárgást okozhatnak a rendszerben, mivel a tömítésekben lerakódások képződnek.

A HAKUPUR 852 használatakor nincs szükség szilikátokra, mivel az alacsony pH-értéke miatt kíméletesen tisztítja az anyagot. A HAKUPUR 852 használatával kapcsolatban már megszerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a mosóberendezések tiszták maradnak annak ellenére, hogy nagy a szennyeződés, és hogy a csövekben vagy a rendszer többi alkatrészében levő régi maradványokat is eltávolítják. Ez azt jelenti, hogy a HAKUPUR 852-vel működtetett rendszerek hosszabb ideig tiszták maradnak, a rendelkezésre állás meghosszabbodik és a karbantartási időszakok kitolódnak.

A HAKUPUR 852 további előnyei az erősen lúgos rendszerekhez képest:
• jelentősen kevesebb maradványfolt a tisztított alkatrészeken
• öblítés nélküli rendszerekben is használható
• a behordott olajok jobb kiválasztása

HAKUPUR 478

Olajmentes alternatíva emulziós tisztítószerekre – Ha a korrózióra érzékeny alkatrészeket egy lépésben tisztítani és korróziógátló anyaggal kell kezelni, az iparban gyakran használnak olaj alapú emulziós tisztítószereket. A korrózióvédelmet biztosító és tisztító komponensek ezekben a termékekben kombinálva vannak jelen. A Chemische Werke Kluthe, ismerve az iparág jelenlegi problémáit, egy új vízoldható tisztítószert fejlesztett ki, amely magában foglalja a tisztítási, a korrózióvédelemi tulajdonságokat és a magas nyomáson alkalmazhatóság feltételeit.

A HAKUPUR 478 egy olajmentes, enyhén lúgos tisztítószer, amelyet széles üzemi hőmérséklet tartományban, akár 20 – 80 ° C hő-mérsékleten lehet alkalmazni. Beltéri tárolás esetén akár 6 hétig korrózióvédelmet biztosít. Az egyre növekvő tisztasági követelmények miatt a modern tisztítórendszerek többnyire magas nyomáson és alacsony folyadékárammal üzemelnek. Az ott használt tisztítószereket ezért rendkívül alacsony habzási tulajdonsággal és gyors levegő szeparáló képességgel kell felruházni. A HAKUPUR 478 alacsony habképződésének köszönhetően, a víz minőségétől függetlenül, akár 1200 bar-ig szórható. Az emulziós tisztítószerek további hátránya, hogy a tisztított felületen maradhat olajfilm, amely a tisztítást követő eljárásban problémát okoz. Ezenkívül a benne lévő emulgeálószerek az idegen olajokat is emulgeálják, és így a tisztítási hatékonyságot negatívan befolyásolják. A HAKUPUR 478-ba bevitt idegen olajok hatékonyan demulgeálódnak, ezáltal tökéletes a tisztítási eredmény. Ezeken kívül a korszerű összetétel miatt nem tartalmaz szervetlen sókat, valamint szilikát és bórvegyületektől is mentes. A HAKUPUR 478 már használatban van a jól ismert ipari felhasználóknál, a széles körű alkalmazhatóságának köszönhetően.


HAKUPUR 478 – Olajmentes alternatíva emulziós tisztítószerekre

A cikkben említett Chemische Werke Kluthe termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója a Felületkémia Kft. Cégünk vezető szerepet tölt be az ipari technológiák hazai piacán. Fő profilunk a különböző speciális tisztító, felületkezelő és kenőanyag technológiák tervezése és működtetése, amelyekhez minden szükséges műszaki támogatást, segédanyagot és berendezést biztosítunk.

 

https://www.feluletkemia.hu/