A Sodick Europe tavaly ősszel átköltözött az új európai központjukba, Warwickba. Az új  3000 m2-es létesítménynek köszönhetően az ügyfelek és az európai képviseletek kiszolgálása még gyorsabb és zökkenőmentesebb lesz.

Az autóipar visszaeséséről szóló hírek és a megrendelésállomány csökkenése miatt az iparágban szereplő legtöbb cég a nagyobb beruházásokat elhalasztja, vagy akár le is mondanak róla. A Sodick azonban kitartott az eredeti terve mellett, és felépítették az új európai központot. Az új létesítményben egy 400 m2-es bemutatóterem fogadja a látogatókat, ahol a Sodick szinte teljes gépparkja megtekinthető. A Sodick-ról hagyományosan a szikraforgácsoló gépek juthatnak eszünkbe, azonban a portfólió jelentősen bővült az utóbbi években. A huzalos és tömbös szikraforgácsoló gépek mellett a bemutatóteremben megtalálhatóak az aktuálisan legújabb gyorsmaró gépek, a fröccsöntő gépek valamint a hibrid 3D fémnyomtató, a Sodick OPM250L. 

Az angliai csapat számára új lehetőségek is megnyíltak: az európai megrendelőkhöz érkező egyedi gépeknek az átalakítását most már ott helyben végzik. Jelenleg egy 8 tömbös szikraforgácsoló gépből álló gépsor átalakítása folyik, a vevő megrendelésének megfelelően. Ebből a projektből is látszik, hogy a jövőben a Sodick több lehetőséget biztosít a gépek „személyre szabásában”. Például előfordulhat, hogy a rövid ciklusidő miatt nagyobb jelentősége van annak, hogy mennyi idő alatt töltik fel a szivattyúk a munkateret dielektrikummal. A standard gépen ez 50 másodpercbe telik, de egy megrendelő kérésére a Sodick kifejlesztett egy olyan rendszert, amellyel ugyanez a feladat már csak 25 másodpercbe telik. Nem nagy átalakítás, viszont van akinek mégis sokat jelent.

Az új létesítmény otthont fog adni egy kiterjesztett oktatási programnak. Ebben a programban az összes európai képviselet részt vesz, így az új építmény valóban egy befektetésként is tekinthető, a kamat pedig az európai képviseletek növekvő szaktudása. Így közvetett módon minden Sodick ügyfél hasznot meríthet ebből a projektből. 

A jövőbe természetesen a Sodick vezetői sem látnak, viszont azáltal, hogy több fajta gépet gyártanak több lábon is állnak. Sok iparágban továbbra is a gazdasági fejlődés jellemző. Világszerte egyre nagyobb az igény a prémium minőségű termékek iránt. A gyártás üzembiztonsága, a pótalkatrész ellátás, a szerviz támogatás egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Ezért a Sodick több képviselete- közöttük az IC-Hungary kft. is – úgy döntött, hogy akár 5 évre kiterjesztett garanciát ad a gépek mellé.

 

https://www.ichungary.hu/