Az SKF bemutatta az egyszerűen használható kézi stroboszkópok termékcsaládját, amely lehetővé teszi a forgóberendezések gazdaságos és korszerű vizuális vizsgálatát.

Svédország, Göteborg, 2019. október 25.

A forgóberendezéseket a megfelelő működés biztosítása érdekében rendszeresen ellenőrizni kell. Sylvain Humbert, az SKF termékfejlesztési igazgatója nyilatkozatában elmondta: „Ha nem végezzük el a vizuális vizsgálatokat, akkor nem vesszük észre, ha az alkatrészek károsodnak, és ez váratlan gépleálláshoz vezethet. A szemrevételezéssel történő ellenőrzések során felfedezhetjük a problémákat, valamint megtervezhetjük és végrehajthatjuk a megelőző intézkedéseket.”
Azonban a berendezéseket a vizsgálatok elvégzéséhez gyakran le kell állítani, megszakítva ezzel a létfontosságú műveleteket és költséges leállást okozva.
Az SKF TKRS stroboszkópjai lehetővé teszik a berendezések vizuális vizsgálatát forgómozgás közben. A kézi készülékek villanófényeket bocsátanak ki, amelyek időzítése megegyezik a berendezés üzemi fordulatszámával.
Ez olyan optikai hatást eredményez, mintha a mozgó alkatrészek egyhelyben állnának. Ezáltal lehetővé válik a vizuális vizsgálatok elvégzése.

Néhány stroboszkóp esetében bonyolult feladat lehet a villanófény időzítésének és a vizsgált berendezés fordulatszámának összehangolása.
Ezzel szemben a TKRS stroboszkópok gyorsan és egyszerűen beállítható és könnyen használható eszközök.
A TKRS stroboszkópok felhasználói a forgóberendezés fordulatszámához igazíthatják a stroboszkóp villanófény-frekvenciáját.

 

AZ OKOSKAMERA
FOLYAMATOSAN FIGYELI A SOFŐRT

Néhány stroboszkóp esetében bonyolult feladat lehet a villanó-fény időzítésének és a vizsgált berendezés fordulatszámának összehangolása. Ezzel szemben a TKRS stroboszkópok gyorsan és egyszerűen beállítható és könnyen használható eszközök. A TKRS stroboszkópok felhasználói a forgóberendezés fordulatszámához igazíthatják a stroboszkóp villanófény-frekvenciáját.
A haladó szintű TKRS stroboszkópok lézert használnak a berendezések fordulatszámának felismerésére, valamint beépített külső indítójel-bemenettel rendelkeznek, amely képes a jelek fogadására a fordulatszámjelet leadó berendezésekről. Ezek a funkciók lehetővé teszik a villanófény-frekvencia automatikus szinkronizálását.

Az energiahatékony fénykibocsátó diódáknak (LED-eknek) köszönhetően a TKRS stroboszkópok a piacon található legnagyobb fényerővel rendelkező kézi eszközök közé tartoznak, amelyek kifejezetten éles képet biztosítanak a felhasználó számára a forgóberendezés vizuális vizsgálatához.
Fontos szempont, hogy ezt a fényerőt a felvillanások időtartamának meghosszabbítása nélkül érik el, amely miatt a kimerevített kép homályos lehetne.
A kompakt és ergonomikus kialakításnak köszönhetően a stroboszkópok kényelmesen hordozhatók zsebben vagy szerszámos ládában. Továbbá az eszközök nagy felhasználói felülettel rendelkeznek, amely egyszerűen használható, ugyanakkor a szolgáltatások és a beállítások széles köréhez biztosít hozzáférést.
A TKRS sorozat négy stroboszkópot tartalmaz, amelyek különböző szintű felhasználhatóságot biztosítanak. A sorozatba az alábbi készülékek tartoznak:
• TKRS 11, kompakt és megfizethető LED-es stroboszkóp;
• TKRS 21, kompakt kialakítású, mégis nagy teljesítményű LED-es stroboszkóp;
• TRKS 31, kompakt, haladó szintű LED-es/lézeres stroboszkóp; és
• TKRS 41, nagy teljesítményű LED-es stroboszkóp.

„A TKRS termékcsaládot azzal a céllal fejlesztettük ki, hogy hatékony és könnyen használható stroboszkópot kínáljunk a vevőink számára, függetlenül az anyagi lehetőségeiktől.” – mondta Jens Kammann, az SKF marketing igazgatója.

A TKRS sorozat ideálisan használható a különböző általános karbantartási feladatokhoz, többek között a tengelykapcsolók, a ventilátorlapátok, a fogaskerekek, a szíjak és láncok stb. vizsgálatához. A stroboszkópok emellett felhasználhatók a gyártás korszerű minőségellenőrzéséhez és a vizuális rezgésdiagnosztikához is.

Prezentáció

Az SKF küldetése, hogy vitathatatlan vezető szerepet töltsön be a csapágyak piacán. Az SKF forgó berendezésekkel kapcsolatos megoldásokat kínál, beleértve a csapágyakat, a tömítéseket, a kenőanyaggazdálkodást, az állapotfelügyeletet és a karbantartási szolgáltatásokat.

Az SKF a világ több mint 130 országá-ban 17 000 viszonteladóval képviselteti magát. A cég éves bevétele 2018-ban 85 713 millió svéd korona, alkalmazottainak száma pedig 44 428 fő volt.

www.skf.com