Vannak olyan márkák és termékek, amelyeket mindannyian ismerünk: élelmiszerek, mosóporok, autók. És vannak olyan márkák, amelyeket egy jól körülhatárolható terület szakemberei tartanak nagyra: ha a munkájuk során szükségük van valamire, egy meghatározott     márkát   fognak    választani.    Az       ipari   törlőkendők területén  a  MEWA éppen ilyen márka – a profik úgy tartják számon: „a törlőkendő”. Magyarországon ezt a státuszt  immár  másodszor  ismerték  el: a MEWA 2019-ben ismét megkapta a Business Superbrands védjegyet.

A MEWA magyarországi vállalata 2019 nyarán ismét elnyerte a Business Superbrands védjegyet. Az erről szóló oklevelet Serényi János, a szakmai zsűri alapító tagja nyújtotta át a vállalat budakeszi székhelyén Horváth Lászlónak, a MEWA magyarországi ügyvezetőjének és Kanizsai Bélának, a cég értékesítési vezetőjének.

„Azért örülünk ennek a díjnak, mert elismeri dolgozóink teljesítményét és elkötelezettségét, akik egy világmárka termékeinek és szolgáltatási rendszerének magyarországi sikerei mögött állnak. Ezért elsősorban munkatársaimnak szeretnék köszönetet mondani” – hangsúlyozta Horváth László az oklevél átadásakor.

Horváth László ügyvezető ( jobbra) és Kanizsai Béla értékesítési vezető (balra) a Business Superbrands elismerésről szóló oklevéllel. A védjegyet 2019-ben már másodszor ítélték oda a MEWA magyarországi vállalatának. (Fotó: MEWA)

„Ez a védjegy hallatlanul sokat segít nekünk a MEWA szolgáltatásainak értékesítése és kommunikációja során, hiszen azt fejezi ki, hogy egy független és magasrangú szakmai zsűri megerősíti ezek magas minőségi színvonalát” – fűzte hozzá Kanizsai Béla.

A Superbrands védjegyre nem lehet pályázni. A szervezet évente a Bisnode adatbázisában található üzleti mutatószámok, továbbá jelentős hazai szakmai szervezetek és szövetségek ajánlásainak figyelembe vételével először egy mintegy 4.000 márkát tartalmazó listát hoz létre. Ebből pénzügyi és szakmai szempontok alapján keletkezik az a szűkített lista, amelyet a Business Superbrands 45 tagú bizottsága értékel. Az ő döntésük alapján született meg a Business Superbrands 2019. évi díjazottjainak listája. Az elismerés kiválósági védjegy a magyar MEWA számára, amelynek márkaneve a legmagasabb színvonalú teljes körű szolgáltatást jelzi az ipari törlőkendők, az olajfelfogó és belépőszőnyegek, valamint az ecsetes mosóasztalok területén. A Superbrands elismerés reflektorfénybe állítja a márkákat, példaként és inspirációként szolgál az ágazat márkáinak fejlesztésére.

A MEWA 2019-ben ismét elnyerte a Business Superbrands védjegyet. Balról jobbra: Kanizsai Béla, Serényi János, Horváth László az oklevél átadásakor.
(Fotó: MEWA)

A MEWA a megosztás alapú gazdaság („sharing economy”) gondolatának élharcosa. Ennek az elvnek lényege az erőforrásokkal történő takarékoskodás, a birtoklás helyett a használat előtérbe helyezése. „Szilárdan hiszünk a megosztás alapú gazdálkodás gondolatában, és biztos vagyok benne, hogy a szakmai zsűri ítéletében a természeti erőforrások megóvására vonatkozó erőfeszí-téseink is tükröződnek” – mondta Horváth László.