Az Audi Hungaria a 2022-es évben is sokat tett a szakemberutánpótlásért. A tavalyi év során több mint 130 gyakornok kezdte meg szakmai karrierjét a vállalatnál. 

„Vállalatunk aktívan tesz a szakemberutánpótlásért. A magasan képzett munkaerő utánpótlását részben a gyakornoki programunk segítségével biztosítjuk, melynek sikerességét jól bizonyítja, hogy a 2022-es évben 138 gyakornokunk folytatta vállalatunknál szakmai pályafutását főállású munkatársként. Örömmel tölt el, hogy hosszútávú, vonzó karrierlehetőséget kínálhatunk a következő generáció számára”, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A gyakornoki program keretén belül az Audi Hungaria aktív nappali tagozatos egyetemi hallgatóknak kínál lehetőséget nagyvállalati környezetben történő tapasztalatszerzésre, valamint szakmai karrierjük elindítására. A program, mely egyben gyakorlati felkészülést is jelent a munkaerőpiacra, rugalmas munkaidőt, egyedi juttatási rendszert és innovatív munkakörnyezetet biztosít a hallgatóknak. A gyakornokok tanulmányaiknak, készségeiknek és érdeklődésüknek megfelelő feladatokban, projektekben vesznek részt, miközben megismerik az Audi Hungariánál alkalmazott legmodernebb technológiákat, a négykarikás vállalat prémium kategóriás termékeit, valamint világszintű gyártástechnológiáját és szolgáltatásait. Egy gyakornok átlagosan 18 hónapot tölt el a vállalatnál, mely idő alatt rendszeresen kap visszajelzést teljesítményértékelés formájában. Folyamatos szakmai és nem szakmai képzések is támogatják a gyakornokok munkahelyi fejlődését.

Az Audi Hungaria jelenleg több mint 300 gyakornokot foglalkoztat, többségük a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója. A vállalat először 1997-ben fogadott gyakornokokat, a program jelenlegi formájában 2010 óta készíti fel a fiatalokat a munkaerőpiacra. 

Az Audi Hungaria folyamatosan lépést tart a munkaerőpiac változásaival, és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a jövő generációja hosszútávú karrierlehetőséget és biztos munkahelyet találjon a vállalatnál. A tavalyi évben az Audi Hungaria vehette át a Magyarország Legvonzóbb Munkahelye díjat az autóipari gyártó kategóriában. A díj alapjául szolgáló online felmérés a 16 és 26 év közötti munkavállalók munkahely-választási preferenciáit tükrözi. 

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Évente közel 1,6 millió erőforrás, köztük elektromos meghajtások is készülnek a vállalatnál. Győrben gyártják az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleket, amelyek elektromos hajtáslánccal is készülnek, valamint az Audi TT Coupé és TT Roadster modelleket. Az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára, valamint egyre jelentősebb fejlesztési tevékenységet – járműhajtás- és járműfejlesztés – folytat. A vállalat széleskörű szolgálatásokat nyújt a teljes Volkswagen Konszern számára, első sorban az IT, beszerzés, pénzügyek és a műszaki fejlesztés területén. Az Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, az ország legnagyobb exportőreinek egyike és a hazai járműipar legnagyobb beruházója. Az Audi Hungaria 2020 óta CO2-semlegesen végzi tevékenységét és mintegy 12 000 munkatársával a régió legnagyobb munkáltatója.