Megalakulása óta folyamatosan jelen van a magyar piacon, mint hazánk vezető páncélszekrénygyártója. Strauss Metal márkanév alatt több mint 600 féle termék kerül forgalomba. Termékeik 100%-ban Magyar gyártmányok és saját fejlesztésűek. Pécsi telephelyükön high-tech technológiával felszerelt üzemükben készülnek, és teljes egészében megfelelnek az európai minőségi előírásoknak. A biztonságtechnika specialistájaként termékkínálatuk átfogó a lakossági, vállalat- és bankbiztonság, pénzkezelési eszközök, páncélszekrények és egyéb értékmegőrzés palettáján. A Strauss Metal páncélszekrények országszerte és külföldön is népszerűek, melyet az eddigi értékesítési tapasztalat is bizonyít.

DUÁLIS KÉPZÉS

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a helyi szakiskolával, szakközépiskolával együttműködve és a Pécsi Tudományegyetemmel karöltve minden évben vállalja az ipari gépész és gépészmérnöki duális képzés keretein belül a helyi diákok szakmai gyakorlati ismereteinek fejlesztését, hogy a jövő szakembereinek kinevelésében aktívan részt vegyen. Az elmúlt fél évben került átadásra az újonnan kialakított gépipari gyakorlati tanműhely, mely 20 fő gyakorlati képzésének ad lehetőséget.

TERMÉKKÍNÁLAT

A vállalkozás fő tevékenységi köre a fémmegmunkálás, lemezfeldolgozás, ezen belül biztonságtechnikai termékek gyártása.  Az első időkben Kelet-Európában egyedülálló mélyhúzással készített termékek kerültek piacra, pénzkazetták, kulcsszekrények, postaládák, stb.  A banki- és pénzintézeti szektor folyamatos megerősödésével és terjeszkedésével megnövekedett az igény a magas biztonságú mechanikai védelmi eszközök iránt. 

Termékkínálatunkban megjelentek a páncélszekrények, – melyek ma már akár 10 milliárd Ft-os biztosítási értékhatárig rendelhetőek -, a lakossági és bérszéfek, golyóálló átlövésgátló pult, a páncél- teremajtók, vagy a kombinált pénzkezelő eszközök.  Ez utóbbi kategóriánál a biztonság mellett előtérbe kerültek olyan ergonómiai és sokoldalú felhasználási szempontok, amely szükségessé tették a mechanikus védelmi eszközök elektronikával és szoftverrel való felszerelését. Ennek a kombinációnak köszönhetően születtek meg a Szuperkasszák és a Multiszéf.

Ezek a termékek biztonságosabbá, ellenőrizhetőbbé és egyszerűbbé teszik a pénzkezelést. A Multiszéf PC vezérelt, 38 kód használatát teszi lehetővé, mindegyik fiókja külön beállított idő-késleltetéssel nyitható.   A termék biztonságosságán és tudásán kívül további fontos szempont a tervezésnél a forma, a design, a megjelenés. A szögletes merev, robosztus formák helyett a lágyabb vonalak, a stílusosság nyert teret.   Multiszéf termékünk a 2007. évi Formatervezési Pályázat kitüntetett terméke lett.   A vállalkozás hivatása, hogy precíz és nagyfokú tudással felvértezve stílusos biztonságtechnikai termékeket gyártson.

Termékeink között megtalálhatóak bútorszéfek, faliszéfek, padlószéfek, páncélszekrények, bedobós termékek, értéktároló helységek, ügyfélirányításhoz kapcsolódó termékek, pénz-tárak, pénzkezelő eszközök, fizetős automaták, irattároláshoz kapcsolódó termékek, szállodai értéktárolók, kulcskezeléshez kapcsolódó termékek, fegyvertárolók, postaládák, öltözőszekrények, fémszekrények, vegyszerszekrények, rekeszes értéktárolók, műhelybútorok, elektromos CityBike dokkoló és vezérlő.

Strauss Metal Black faliszéf 4 méretben kapható, Lakossági és vállalati felhasználásra egyaránt alkalmas. Mind a négy méret meg-felel a MABISZ C minősítési kategóriának.  A biztosítási értékhatár riasztórendszerbe kötve 6 millió Ft.Cégünk kutatás-fejlesztéssel is foglalkozik: ennek köszönhetően sikerült kifejleszteni egy könnyűszerkezetes kompozitot, amelyből páncélszekrényt, pánikszobát és pénzszállító autót tudtunk építeni.
A Strauss Metal Kft. egyedi megrendeléseket is vállal: ilyen volt a komplett ügyfélhívó rendszer gyártása, és az IKT utastájékoztató rendszer is, mely pécsi távolsági buszpályaudvar, Kaposvár, Tatabánya, Kecskemét, Debrecen városában könnyíti meg a távolsági busszal közlekedők mindennapjait. 

A különleges igényeknek is megfelelve készítettünk tűzgátló-, és különböző golyóálló ajtókat. Saját termékként kifejlesztettünk 100 rekeszes tárolószekrényt, mérsékelten tűzálló kórházi szekrényt, adójegyes kocsit, filterező asztalt, szivarkaszortírozó asztalt, maker-cutter szekrényt, valamint számítógép szekrényt is.   A gyártókapacitást a 110 fémipari munkagép biztosítja, melynek többsége nagy teljesítményű, CAD/CAM támogatású high-tech technológiát képvisel.

A lemeztechnológia terén olyan Európai-szintű minőséget sikerült előállítani, ami szektorában, hazánkban is piacvezetővé tette a Strauss Metalt.  Strausz János a Strauss Metal Kft. ügyvezető igazgatója, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az országban kialakult szakember hiányt csökkentse fiatalok képzése által. Fontosnak tartja, hogy a gyakorlati képzőhelyek és a tanulók között egy életre szóló kapcsolat jöjjön létre, hogy a végzést követően, ne keressenek maguknak más munkahelyet, s ne menjenek külföldre.

A Strauss Metal üzemben a gyakorlati képzés során elsajátíthatják a CNC gépek kezelését – CNC vezérlésű stancolónibbelő, lézervágó, élhajlító, az ívelt felületek kialakítását UpDownBend élhajlító géppel – de emellett a tanulók megismerkednek a plazma és vízsugaras vágással is és a szakma minden oldalát és szépségét is megismerhetik.

 

http://www.straussmetal.hu/