A digitalizálást helyezte a középpontba az Eplan a soron következő „internetes kiállításán”, amely május 21-én került megrendezésre. Az Eplan Virtuális Kiállítás tizenhat órányi élő programja a világ minden fontos időzónáját lefedte. Az előadások, az élő bemutatók és a menedzsment megbeszélések mind szerves részét képezték a nap átfogó programtervezetének. A  rendezvény célja  a  világ több  mint hetven  országában  a szaktudás és  a tapasztalat közvetlen cseréjének elősegítése volt.

Néhány héttel a Hannover Messe után nyitott az Eplan Virtuá-lis Kiállítás. Az idei új mottóval (Interaktív) egyetemben az egész rendezvényt újragondolták, hogyan jobban visszatükrözze annak célkitűzéseit. Egy másik újítás a meghosszabbított élő program volt: 6 és 22 óra között (CEST) összesen tizenhat órányi műsor, bemutató és megbeszélés várta az érdeklődőket. Európa, Ázsia és Észak-Amerika számos országa élőben vett részt a rendezvényen és nemzeti pavilonokat is létrehoztak, ahol az ügyfelek és a résztvevők a helyi piacokra vonatkozó információkat ismerhették meg.

INFORMÁCIÓ MINDENKINEK
A MENEDZSERTŐL A FELHASZNÁLÓIG

Az angol nyelvű előadások az Eplan stratégiájáról, a termékinnovációkról és a jövőbeli trendekről – például a felhőtechnológiákról – szóltak, természetesen globális koncepciók alapján. A menedzsmentszinten rendezett panelmegbeszélés az Eplan negyedik Virtuális Kiállításának egyik kiemelkedő pontja volt. Az „Integrált Értéklánc” bemutatása az Eplan partnercégének számító Rittallal közösen történt. A résztvevők itt izgalmas előadásokra számíthattak a felhőmegoldásokról, élő vitákkal fűszerezve. Az ügyfelek és a leendő ügyfelek a tapasztalat és a szaktudás közvetlen cseréjéből profitálhattak. A csevegési funkción keresztül minden részt-vevő kapcsolatba léphetett másokkal és saját anyanyelvén kaphatott támogatást.

EPLAN SOFTWARE & SERVICE

Az EPLAN Software & Service a világ egyik vezető CAx- (számítógéppel segített) szoftvertermékeket, konfigurációs és mechatronikai megoldásokat fejlesztő vállalata, amely a tervezési és szerelési folyamatok optimalizálásában segíti ügyfeleit. Az ERP és PLM/PDM rendszerekhez készített sztenderd, illetve testreszabott interfészek biztosítják az adatkonzisztenciát a termékfejlesztés, a megrendelések feldolgozása és a gyártás során.

A tervezés és gyártás világában elért sikerek kulcsa a következetes ügyfélközpontúság, a globális támogatási képesség, az innovatív fejlesztések, valamint az interfészek létrehozásában megszerzett szakértelem. Globális vállalatként az EPLAN világszerte több mint 45.000 ügyfelet és 120.000 megoldást támogat a kiváló termékminőség és a maximális hatékonyság által.

Az 1984-ben alapított EPLAN a Friedhelm Loh Grouphoz tartozik, amely világszerte 18 gyáregységgel és 78 nemzetközi leányvállalattal rendelkezik. A cégcsoport több mint 11.500 alkalmazottat foglalkoztat és 2015- ben árbevétele elérte a 2,2 Mrd. eurót. A családi tulajdonban lévő vállalat 2016-ban sorozatban nyolcadszor nyerte el a „Legjobb német munkahelynek” járó elismerést. A De-utschland Test and Focus Money tanulmány alapján a Friedhelm Loh Group a „Legjobb szakoktatónak” járó elismerést is megkapta.