A ZOLLER »Erfolg ist messbar« számos kiemelkedő és innovatív megoldást mutat be a Mach Tech 2019 keretében – szerszámok beállításához, méréséhez, teszteléséhez és kezeléséhez.

 

Növekvő felhasználhatóság, rövidebb termelési ciklusok és a komponensek minőségi követelményeinek növelése csak három a mai gyártási igények közül. Rugalmasságra, hatékony megoldások alkalmazására, a folyamat idők optimalizálására, valamint a gazdaságosság növelésére van szükség; továbbá az új szerszámok, anyagok és megmunkálási technikák innovatív mérési technológiáinak produktív megoldásaira.

A  jelenlegi termékportfólió a »smile«, az új moduláris, függőleges »venturion«, a folyamat-kísérő ellenőrző mérőeszközökkel »pom«, a csúcsminőségű megoldásokig az összes szerszámparaméter teljesen automatikus méréséhez »threadCheck«

A tökéletesen kialakított design valódi hozzáadott értéket teremt. A »smile« és »venturion« technikai paraméterei, a mérőeszközök új kialakításai a kompromisszummentes minőséggel nyűgöznek le.

Az optimális ergonómia és a hardver és szoftver átfogó funkcionalitásának verhetetlen kombinációja garantálja a pontos és gyors eredményeket minden szerszám számára, és valódi gazdasági hozzáadott értéket teremt.

A vezérlőelemek „kézzelfogható” funkcionális kialakítása, a ZOLLER egykezes vezérlőkarjának »eQ« futurisztikus újdonsága és az ergonómikusan kialakított külön vezérlőegység, a „Cockpit”, egyedi működési kényelem révén felhasználóbarát környezetet teremt.

Az olyan megoldásokkal, mint az RFID technológia a folyamat megbízható adatátvitelhez, az új készülékek a legmagasabb igényeknek megfelelnek, és maximális rugalmasságot és pontosságot biztosítanak. Az átfogó szoftverfunkciók minden alkalmazáshoz megfelelő beállítási, mérési és ellenőrzési megoldást biztosítanak.

A jelenlegi prémium »venturion« sorozat számos kiemelt és alkalmazási lehetőséget kínál, amelyek modulárisan igazodnak az ügyfél igényeihez: A „smartCheck” egy forgó fénykamerával, a „szerszámvezérlés” belépése egyedi mérési programokkal és dokumentációs opciókkal.

 

 

A felhasználás előnyei:

1. Mérések »pilot« képfeldolgozással – operátor-független és μ-pontos

2. A „nulla pontellenőrzés” megakadályozza az „ selejtezést” és a „összeomlásokat” – a nyomon követési költségek gyakran magasabbak, mint az új Zoller beállítási és mérőberendezés beruházási költségei

3. A szerszámok ellenőrzése a terv, állapot és „hatékony méretek” szempontjából növeli a szerszám élettartamát, javítja a felület minőségét és pontosságot

4. Magasabb folyamat-megbízhatóság a termelésben a meghatározott mérési sorozatok miatt, a szerszámok tűrésellenőrzése (pl. fúró / orsó szerszámokkal is)

5. A CAM és a szerszámkezelő rendszerek interfészei, a szerszámlista mérése és az adatátvitel közvetlenül a gép kezelőszerveihez kapcsolt (opcionális)

 

A SZERSZÁMMÉRŐ TECHNOLÓGIA LEGMAGASABB KÖVETELMÉNYEI

A menetes szerszámok iránti kereslet az utóbbi években óriási mértékben nőtt. Speciális geometriájuk mérése és tesztelése kihívást jelent a hagyományos mérések számára. Különösen a kis és bonyolult geometriáknál a mechanikai vagy tapintható mérési módszerek pontatlanok, és a geometriák csak nehézségekkel érhetők el.

A »threadCheck« segítségével a ZOLLER most egy olyan menetmestert mutat be, amely nemcsak a világszerte elismert és a bevált »genius« sorozat funkcióit folytatja, hanem a hatodik tengelynek köszönhetően a pálya által kiváltott torzítások kiküszöbölésének különleges kihívásait is kezeli.

Garantáltan ütközésbiztos

Hatékony szerszámkezelési megoldásokkal, nagy pontosságú mérőműszerekkel és speciális mérőprogramokkal, mint például a »Radius Contour«, a »tool realityCheck« vagy a »3dScan« a ZOLLER megoldásokat kínál gyorsabb és garantáltan ütközésmentes munkavégzésre.

A termékek a »smile« sorozattól az univerzális mérőgépekig terjednek, speciális tudás nélkül kezelhető – gyors, egyszerű és gazdaságos.

A ZOLLER a tesztelési és mérési technológia iránti elkötelezettséggel és szenvedéllyel több mint 70 éve fejleszt innovatív megoldásokat a gyártási folyamat hatékonyságának növelésére. A ZOLLER egyre inkább egy beállítási és mérőeszközgyártóból egy globális technológiai szolgáltató és rendszer-megoldójává fejlődött. A telephelyek és képviseletek nemzetközi hálózata garantálja a legmagasabb szintű szolgáltatást és személyes ügyfélszolgálatot.

 

 

www.zoller-a.at