Magyarországon három állomásra jut el a Drive Results Tour

Európai turnéra indul a Goodyear mobil bemutatóteremként működő kamionja és furgonflottája, hogy megismertesse a földrész fuvarozóival átfogó termék-, megoldás- és szolgáltatáscsomagját. A turné során az abroncsgyártó szakértői kézzelfogható példákkal mutatják be, hogyan tudja javítani a flották hatékonyságát, versenyképességét és fenntarthatóságát a Goodyear Total Mobility csomag. Ez azért is fontos, mert az európai fuvarozók a gumikat nevezték meg az egyik legfontosabb tényezőnek környezetvédelmi céljaik elérésében. A turné három magyarországi állomást tartalmaz.

Tavaly ősszel tette közzé a Goodyear harmadik Fenntartható valóság felmérésének eredményeit. A kutatás során arra kérték az európai fuvarozókat, hogy nevezzék meg, milyen eszközökkel dolgoznak fenntarthatósági céljaik eléréséért. A válaszadók 56%-a arról számolt be, hogy üzemanyag-takarékos gumiabroncsokat használ. Ennél többen (62%) csak egyetlen más módszert neveztek meg, a járműpark korszerűsítését, vagyis az elektromos járművekre és a hatékonyabb hajtásláncokra való átállást. 

A flották 42%-a azzal is tesz a természeti erőforrások takarékosabb felhasználásért, hogy újrafutózott gumikat használ. A Goodyear újrafutózási megoldásait használó flották 10%-kal csökkenthetik az abroncsokra fordított kiadásokat, és akár további 150%-kal meghosszabbíthatják az abroncsok élettartamát. A Goodyear újrafutózási eljárása 56%-kal kevesebb nyersolajat használ fel a gyártáshoz. A Goodyear Fuelmax Endurance abroncsainak használatával pedig akár 2%-os csökkenés is elérhető a CO2-kibocsátás terén, ami egy 100 járműből álló flotta esetén évi 40 000 liter üzemanyag megtakarítását jelenti.

Mindezeket az eredményeket helyezi a középpontba a rövidesen útjára induló 2024-es Drive Results Tour, amely hangsúlyozza a tehergépkocsiabroncsok kritikus szerepét az üzemanyag-hatékonyság növelésében, az üzemanyagköltségek és a CO2-kibocsátás csökkentésében. A turné kisebb fórumok mellett a nagy iparági eseményeken is jelen lesz, többek között Goodyear FIA Európai Teherautó Versenybajnokság (ETRC) futamain és a teherautó-, flotta- és logisztikai szakma kiállításain. Az idei turné új eleme a Goodyear Drive Results Vans furgonflottája lesz. 

A fenntarthatóságot és hatékonyságot a Goodyear olyan fejlett mobilitási megoldásokkal támogatja, mint a Goodyear TPMS, a Goodyear DrivePoint és a Goodyear CheckPoint nevű, amelyek használatával a flották folyamatosan gondoskodhatnak az optimális abroncsnyomásról. A turnén az iparági szereplők megtudhatják, hogyan segítenek az innovatív felügyeleti megoldások a flottáknak az üzemanyag-hatékonyság javításában, az üzemeltetési költségek csökkentésében, és hogyan képesek mérsékelni a váratlan meghibásodás kockázatát az áruszállítás során.

„Örömmel jelentjük be a Drive Results Tour 2024-es indulását, amely a 2022-es és 2023-as turnék sikerére épül. Minden évben alig várjuk, hogy Európa-szerte kapcsolatba lépjünk a fuvarozó cégekkel, és bemutassuk nekik a Goodyear Total Mobility csomagunk innovatív megoldásait – mondta el Maciej Szymański, a Goodyear kereskedelmi üzletágának marketingigazgatója. –  A turné során meghallgatjuk, milyen kihívásokkal küzdenek a fuvarozó cégek, és milyen megoldásokat kínálunk ezekre gumiabroncsaikkal, innovatív technológiáinkkal és mobilalkalmazásainkkal, hogy optimalizálni tudják flottáik teljesítményét – és egyben hozzájárulni fenntarthatósági céljaik megvalósításához.”

A Drive Results Tour 2024 magyarországi állomásai:

  • Május 10. – Dunaharaszti, Gábor Áron utca 4.
  • Június 14. – Lengyeltóti, Fonyódi út 10.
  • Június 21. – Maglód, Mendei út 4/a