A Softing Industrial Automation bemutatta a dataFEED OPC Suite legújabb, V5.35 verzióját, amely átfogó támogatást ad a SINUMERIK 840D CNC gépekhez, valamint webszolgáltatás integrációt is biztosít.

A dataFEED OPC Suite egyetlen termékben egyesíti az OPC Unified Architecture (OPC UA) és az OPC

Classic kommunikációs szoftvermegoldásokat, valamint az IoT felhőkapcsolatot. A dataFEED OPC Suite V5.35 új SINUMERIC 840D támogatása által a felhasználók a numerikus vezérlésből (NC) és a programozható logikai vezérlőből (PLC) olvashatják ki az összes folyamatparamétert, valamint a gépek hajtásadatait anélkül, hogy a gép konfigurációját befolyásolnák.

Az 5.35-ös verzió másik újdonsága a webszolgáltatás funkcionalitás, ami a termelési adatok közvetlen elérését teszi lehetővé webes kliens alkalmazásokon keresztül – mint például a Web Browser, a Postman vagy a Client for URL (cURL) –, valamint annak informatikai megoldásokba történő integrálását.

Az új dataFEED OPC Suite V5.35 funkciói részletesen:

  • A SINUMERIK 840D számítógépes numerikus vezérlés (CNC) gépek teljes körű támogatása:A dataFEED OPC Suite használható tengely-, szerszám- és programadatok, valamint riasztások kiolvasására az NC szekcióból. Az állapot, a programrészek és a riasztások a PLC szekcióból olvashatók ki. Lehetőség van a meghajtó adatok kiolvasására is. Az adatok rögzítése a gép konfigurációjának befolyásolása nélkül történik.
  • Integráció a SIMATIC Siemens S7-300-zal:

A csomag zökkenőmentes kapcsolatot biztosít az integrált SIMATIC Siemens S7-300-hoz az átfogó vezérlés és felügyelet érdekében.

  • A dataFEED OPC Server CNC sokoldalú alkalmazási lehetőségei:

A szerver OPC Classic Serverként vagy OPC UA Serverként használható, és lehetővé teszi a Siemens SINUMERIK CNC vezérlők zökkenőmentes integrációját a modern Ipar 4.0 megoldásokba.

  • Gyártási adatok rendelkezésre bocsájtása:

A csomag lehetővé teszi a termelési adatok rendelkezésre biztosítását a Message Queuing Telemetry

Transport (MQTT) vagy a Representational State Transfer (REST) protokollokon keresztül, és ezek átvitelét

IoT Cloud vagy Big Data alkalmazásokba olyan platformokon, mint a Microsoft Azure, az Amazon AWS és a Siemens MindSphere. Az adatok ezt követően különböző alkalmazásokhoz állnak rendelkezésre például állapotfigyeléshez, prediktív karbantartáshoz és kiértékeléshez.

  • Termelési adatok integrálása informatikai megoldásokba webszolgáltatásokon keresztül