Idén harmadik alkalommal indult el az Audi Hungaria és a győri Széchenyi István Egyetem közösen szervezett négyhetes nyári képzési programja, az Audi Development Camp. A nemzetközi, angol nyelvű képzés projekt alapú oktatást nyújt mérnökinformatikai, villamosmérnöki, mechatronikai mérnöki és járműmérnöki hallgatók számára alap vagy mesterszakos tanulmányaik során. 

Az Audi Development Camp keretében július 2. – 29. között a diákok számára az Audi Hungaria, a Széchenyi István Egyetem és olyan partnervállalatok, mint azAUDI AG, a VOLKSWAGEN AG, az AVL, a dSPACE, az ETAS és a Gamax Laboratory Solutions közötti szoros szakmai együttműködés biztosította a felkészülést, ezáltal átfogó technikai/technológiai ismereteket kaptak a szervező és a partnerszervezetek mentoraitól. A nyári képzés célja, hogy motivált, szorgalmas és kihívást kereső diákokat tanítson arra, hogyan hozhatják ki a legtöbbet karrierjükből.

Ebben az évben összesen 22 ország (köztük Brazília, Kanada, Jemen és Vietnám) 31 tehetséges hallgatója vett részt a programban, melynek során csapatokban dolgoztak aktuális iparági projekteken: egy Audi járművel kapcsolatos Hardware-in-the-Loop és Software-in-the-Loop szimulációkat és motoralkalmazási feladatokat végeztek el. Az Audi Development Camp alatt alkalmazott innovatív módszertan és projektalapú oktatás mellett további programok várták a hallgatókat, a képzés résztvevői többek között az Audi Hungaria győri gyártótelephelyét is meglátogatták, ahol közelebbi betekintést nyerhettek a vállalat tevékenységébe. 

Az Audi Development Camp győztes projektjeit bemutató csapatok Formula Student Symposium és East  jegyekben és tapasztalatokban részesülnek, valamint a képzés jó alapot biztosít nekik ahhoz, hogy gyakornokként vagy akár munkatársként karriert építsenek az Audi Hungaria Járműfejlesztési és Hatáslánc fejlesztési részlegén, valamint a kapcsolódó területeken. Ezen felül a legkiemelkedőbb tehetségeket a „Most Talented Student”, azaz a legtehetségesebb diák címmel tüntették ki.

Az Audi Hungaria személyügyi stratégiája a jövőbe tekint: a vállalat számos képzést indít és támogat, így a jövőben nem csak a munkaerőpiacra támaszkodhat, hanem aktívan hozzájárul a jövő generáció képzéséhez. Ezen felül a vállalat a Széchenyi István Egyetemmel közös több éves sikeres együttműködésének eredményeként 2015-ben alapította a győri egyetemmel karöltve az Audi Hungaria Járműmérnöki Kart, majd 2019-ben megalakult az Audi Hungaria Külső Tanszék, amelynek a vállalat területén található Kísérleti Motorgyártó Központ (MAC) ad otthont.

Az Audi Hungaria folyamatosan lépést tart a munkaerőpiac változásaival, és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a jövő generációja hosszútávú karrierlehetőséget és biztos munkahelyet találjon a vállalatnál. A tavalyi évben az Audi Hungaria vehette át a Magyarország Legvonzóbb Munkahelye díjat az autóipari gyártó kategóriában. A díj alapjául szolgáló online felmérés a 16 és 26 év közötti munkavállalók munkahely-választási preferenciáit tükrözi.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Évente közel 1,6 millió erőforrás, köztük elektromos meghajtások is készülnek a vállalatnál. Győrben gyártják az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleket, amelyek elektromos hajtáslánccal is készülnek, valamint az Audi TT Coupé és TT Roadster modelleket. Az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára, valamint egyre jelentősebb fejlesztési tevékenységet – járműhajtás- és járműfejlesztés – folytat. A vállalat széleskörű szolgálatásokat nyújt a teljes Volkswagen Konszern számára, első sorban az IT, beszerzés, pénzügyek és a műszaki fejlesztés területén. Az Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, az ország legnagyobb exportőreinek egyike és a hazai járműipar legnagyobb beruházója. Az Audi Hungaria 2020 óta CO2-semlegesen végzi tevékenységét és mintegy 12 000 munkatársával a régió legnagyobb munkáltatója.