Többször felhasználható üzemi textíliákkal a környezetért

Kenőanyagok, tisztítószerek, lakkok – egy gépjárműszerviz számára komoly kihívást jelent a környezetvédelem. Előrelépést jelenthetnek az energiamegtakarítással és a hulladékmennyiség csökkentésével kapcsolatos fejlesztések, ám ezek többnyire jelentős beruházást igényelnek. Ezzel szemben rögtön eredményt hoz és szinte semmilyen kezdeti költséggel nem jár a német Mewa többször felhasználható üzemi textíliáinak alkalmazása. A nagy szívóképességű kendők és olajfelfogó szőnyegek felhasználása – a kapcsolódó teljes körű szolgáltatási rendszernek köszönhetően – azonnal pozitívan hatnak a gépjárműszervizek környezetvédelmi mérlegére.

A fenntarthatóság és a környezetvédelem napjaink meghatározó eszméi. A piac is előnyben részesíti a felelősségtudatos vállalkozásokat. Ma már egy autójavító műhely ügyfelei számára is fontos a szerviz környezettudatosságáról nyert benyomás. Takarékoskodnak az energiával – például modern gépek alkalmazásával? Kihasználják a természetes megvilágítást – hogy kevesebb mesterséges fényre legyen szükség? A műhelyekben használt kompresszorok, ventilátorok és motorok modern berendezések-e – hiszen a korábbi modellek iszonyú mennyiségű energiát fogyasztanak? Mit tesznek a veszélyes hulladékokkal? Környezetvédelmi szempontból megfelelően ártalmatlanítják-e a kidobásra ítélt, olajos autóalkatrészeket és a használt papírtörlőket, rongyokat? Vagy mindez egyszerűen csak ott hever szétdobálva?

A Mewa törlőkendőrendszere fenntarthatóságot hoz a műhelyekbe

A Mewa törlőkendőrendszerének bevezetésével a szerelők számára mindig rendelkezésre állnak a nagy nedvszívóképességű törlőkendők, amelyekkel alaposan megtisztíthatók az alkatrészek, a szerszámok és a berendezések. Ezek a kendők saját térfogatuk többszörösét képesek felszívni, többször használhatók, és tárolásuk biztonságosan megoldott a SaCon biztonsági edényekben. Az előre egyeztetett időpontban érkező Mewa-gépjármű közvetlenül a felhasználás helyszínéről szállítja el a piszkos törlőkendőket, és kihelyezi helyettük a tisztákat. A törlőkendőket akár ötvenszer is fel lehet újra használni, ráadásul az innovatív szennyvízkezelési és mosási technológiának köszönhetően a mosási és szárítási folyamat során energiát és vizet takarítanak meg.

A Mewa Multitex olajfelfogó szőnyegei szűk helyekre is beférnek, és megbízhatóan óvják a padlózatot a lecsöpögő motor- és hajtóműolajoktól, oldószerektől, hűtőfolyadékoktól és lúgoktól. Ha nagyobb felületet kell megvédeni, a szőnyegek egyszerűen egymás mellé helyezhetők. Akárcsak a törlőkendőket, a Mewa olajfelfogó szőnyegeit is teljes körű szolgáltatás keretében lehet megrendelni. A szőnyegeket egyeztetett időpontban begyűjtik, professzionális módszerekkel, környezetbarát módon kimossák, majd tisztán szállítják ki újra.

Ha egy autószerelő műhely a Mewa teljes körű rendszereit használja, azzal azt fejezi ki: számára fontos a környezetvédelem és a fenntarthatóság. Mind a törlőkendőket, mind az olajfelfogó szőnyegeket könnyen lehet integrálni a szervizek működési rendjébe, és ezek az eszközök rendet és hatékonyságot hoznak műhelyek életébe.