Integrált mérnöki rendszerrel teszi hatékonyabbá a tervezést a világ legnagyobb teherjámű-és buszgyártója

Egységes mérnöki informatikai környezetet hoz létre a Daimler Truck a Siemens segítségével. A fejlesztésnek köszönhetően a teherjármű-és autóbusz gyártó integrálja csapatai munkafolyamatait és rendszereit a tervezés és a termék életciklusmenedzsment (PLM) terén.

A globális, felhőalapú együttműködésnek köszönhetően minden mérnöki munkafolyamat végponttól végpontig átláthatóvá válik, így a tervezés hatékonysága és agilitása is növelhető lesz.

A mostani együttműködéssel a Daimler Truck újabb mérföldkőhöz érkezett a Siemens portfólió bevezetésében, tavaly óta már a Simcenter élvonalbeli áramlástani numerikus szimulációs (CFD) megoldással javítja járműveinek aerodinamikai teljesítményét is. 

Független vállalatként a Daimler Truck a digitalizáció útjára lépett, hogy a Daimler AG hagyományos rendszereit maga mögött hagyja, és a szállítmányozást intelligens IT megoldásokkal a fenntartható jövő felé vezesse. A gyártó határozott technológiai stratégiát dolgozott ki, amely elektromos és hidrogénmeghajtású járművek tervezésével a szénsemlegesség elérését célozza. Járműveit is egyre intelligensebbé teszi, digitális átalakulása például lehetővé teszi, hogy a szolgáltatások terén szintet lépve kamionjaihoz önvezérlést kínáljon.

A Daimler Truck világszerte több mint negyven kiemelt telephellyel és százezer főt meghaladó alkalmazotti létszámmal rendelkezik.

Siemens 

A Siemens AG az iparra, az infrastruktúrára, a közlekedésre és az egészségügyre összpontosító technológiai vállalat. A Siemens olyan technológiákat hoz létre, amelyek valódi értéket teremtenek ügyfelei számára az erőforrás-hatékonyabb gyáraktól, a rugalmasabb ellátási láncoktól, az intelligensebb épületektől és hálózatoktól a tisztább és kényelmesebb szállításig, valamint a korszerű egészségügyi ellátásig. A valós és a digitális világ ötvözésével a Siemens lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy átformálják iparágaikat és piacaikat, ezzel átalakítva emberek milliárdjainak mindennapjait. A Siemens többségi részesedéssel rendelkezik a tőzsdén jegyzett Siemens Healthineers vállalatban, amely az egészségügy jövőjét alakító, világszerte vezető orvostechnológiai szolgáltató. Ezenkívül a Siemens kisebbségi részesedéssel rendelkezik a Siemens Energy-ben, amely globális vezető a villamosenergia-szállítás és -termelés terén.

A 2022. szeptember 30-ával zárult gazdasági évben a Siemens-cégcsoport 72 milliárd euró árbevételt és 4,4 milliárd euró adózás utáni eredményt ért el, valamint világszerte több mint 310.000 munkavállalót foglalkoztatott. További információk a https://www.siemens.hu/ címen érhetők el.