Stratégiai partnerségre lép a Siemens és az Eplan:

  • Együttműködés az ipari és infrastrukturális piaci szegmensekben   
  • Optimalizált megoldás kapcsolóberendezés-gyártók és villamos tervezők számára   
  • A Siemens stratégiai partnerként csatlakozik az Eplan Partnerhálózathoz

A Siemens Smart Infrastructure és az Eplan stratégiai partnerséget írt alá, hogy megerősítsék az együttműködést az ipari és infrastruktúra szegmensek szoftvermegoldásai terén. A megállapodás részeként a Siemens Electrical Products üzletága stratégiai partnerként csatlakozik az Eplan Partnerhálózathoz. A cél mindkét cég termékeinek célzottabb összehangolása, hogy optimalizált megoldásokat kínálhassanak a kapcsolóberendezés-gyártók és a villamos tervezők számára. Sebastian Seitz, az Eplan vezérigazgatója és Andreas Matthé, a Siemens Smart Infrastructure elektromos termékekért felelős vezérigazgatója 2022. szeptember 26-án írta alá az erről szóló megállapodást.

«Együttműködésünk általános célja egy plug-and-play struktúra létrehozása a villamos tervezők számára – mondta Andreas Matthé. – Eszközeinket kétirányúan szeretnénk megnyitni mindkét fél számára, ezzel pedig a munkafolyamatokat egyszerűsítjük le és gyorsítjuk fel.»

Sebastian Seitz, az Eplan munkatársa szintén a közös ügyfeleknek kínált előnyöket hangsúlyozta ki: «A kapcsolóberendezések gyártásánál az Eplan Pro Panel segítségével optimalizálhatjuk a folyamatokat és nagyobb mértékben automatizálhatjuk azokat. Ezen túlmenően konkrétabban foglalkozunk az áramelosztás növekvő területével, és a Siemensszel együttműködve végpontok közötti megoldásokat hozunk létre az integratív, hatékonyabb munkafolyamatokhoz.»

Az ipari szegmens a vezérlőpanel-építéshez kínál szolgáltatásokat és termékeket, míg az infrastruktúra szegmensbe az áramelosztó kapcsolóberendezések építése tartozik. Az ipari szegmensben a Siemens és az Eplan új szintre emelik az évek óta fennálló kiváló együttműködést, például Eplan-adatok biztosításával minden konfigurált Siemens termékhez. Az infrastruktúra szegmensben az Eplan és a Siemens úgy döntött, hogy közösen optimalizálják és automatizálják az ügyfélfolyamatokat, például a Sivacon és Alpha környezetben (áramelosztó rendszerek) a Simaris (tervezési eszközök) és az Eplan platform integrálásával.

Mindkét fél kompetenciája közös erővel járul hozzá ahhoz, hogy hatékonyabb munkafolyamatokat tegyen lehetővé a kapcsolóberendezések építésében és az áramelosztásban.

Az Eplan mérnöki szoftvereket és szolgáltatásokat kínál az elektrotechnika, az automatizálás és a mechatronika területén. A cég a világ egyik vezető szoftvermegoldását fejleszti a gép-, kapcsoló- és vezérlőpanel-gyártó cégek számára. Ezenkívül a kihívást jelentő mérnöki folyamatokat is segít leegyszerűsíteni.

A Siemens Electrical Products az épületek és ipari környezetek alacsony feszültségű biztonságos és hatékony elektromos infrastruktúrájához kínál termékeket, beleértve a biztonsági és vezérlő termékeket, mérő- és felügyeleti eszközöket, kapcsolókat és aljzatokat. Az üzletág portfóliója emellett olyan kommunikációs szoftvereszközöket is tartalmaz, amelyek segítségével áramelosztó termékeket lehet összekapcsolni az épület- és ipari automatizálással, valamint a nyílt felhőalapú IoT-rendszerekkel.

www.eplan-software.com

https://new.siemens.com/hu/hu.html