Az idén 30 éves Fémépszer Kft. lehetőségei jelentősen bővültek a mostani beruházással, így a megvalósuló technológiai fejlesztéseken túl a munkavállalói bázisukat is növelni szeretnék.

A szegedi székhelyű, vegyipari, illetve gumiipari gépkarbantartással és felújítással foglalkozó Fémépszer Kft. idén befejezett fejlesztései egyszerre több célt szolgálnak. A Csongrád megyében piacvezető cég egyrészt immár saját tulajdonú, új telephelyen 2000 m2-es üzemcsarnokban és 600 m2-es szociális részben végezheti kimagasló szaktudást igénylő tevékenységét, másrészt a jelentősen javuló környezet további fejlesztéseknek és bővítéseknek is kiváló alapot adott.

Többek között beszerzésre került 1 új csúcstechnológiás plazmavágó gép, valamint 1 CNC eszterga melyekkel számottevően növelheti technológiai kapacitását a 2020-ban több mint 1 milliárd forint nettó árbevételt elérő, Ipar 4.0-s integrált irányítási rendszert alkalmazó vállalat. „Fontos, hogy a folyamatosan változó iparággal és az alkalmazott technológia fejlődésével mi is lépést tartsunk, hogy megőrizzük piacvezető pozíciónkat. Minden partnerünk a legjobb minőségre törekszik, így ebből mi sem adhatunk alább” – fogalmazott Szigeti Mihály, a Fémépszer Kft. ügyvezetője.

Az elvégzett felújításoknak és a telephelybővítésnek köszönhetően a Fémépszer Kft. sikerrel vette a minőségirányítási (ISO), munkaegészségügyi (MEBIR) és környezetvédelmi (KIR) tanúsítványainak auditálását. Utóbbihoz nagyban hozzájárult, hogy a telephelyen alkalmazott hőszivattyús rendszer jelentősen növeli a vállalat energiahatékonyságát, ugyanis a felhasznált energia 60%-át megújuló energiaforrás fedezi, mely felelősségteljes és a környezet védelmét szem előtt tartó vállalati koncepcióra vall.

 „A technológiai fejlesztés további munkaerő foglalkoztatására is lehetőséget biztosít, és bízunk benne, hogy a munkavállalók is szívesebben jönnek egy olyan telephelyre dolgozni, ahol korszerű technológiával, biztonságosan, hatékonyan és egyben igényes környezetben végezhetik a munkájukat – zárta gondolatait az ügyvezető.