• Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetője,valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója 2021. augusztus 1-től aBosch Törökország és a Közel-Kelet régió elnökeként folytatja karrierjét
• Példamutató vezetői attitűd és jelentős stratégiai beruházások Magyarországon
• Dr. Szászi István veszi át Daniel Korioth-tól a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetői tisztségét

Budapest – Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetője, valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója 2021. augusztus 1-től a Bosch csoport Törökország és a Közel-Kelet régiójának elnökeként folytatja karrierjét. Ezzel egyidőben a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetői tisztségét Dr. Szászi István veszi át. Dr. Szászi István 17 éve dolgozik a Bosch csoportnál, 2019-ben nevezték ki a Robert Bosch Kft.-n belül működő Budapesti Fejlesztési Központ vezetőjének. Tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végezte, ahol 1997-ben járműmérnöki diplomát, majd 2004-ben PhD fokozatot szerzett, szakterülete a hibatűrő járműdinamikai rendszerek irányítása.

Dr. Szászi István projektmérnökként kezdte karrierjét a Bosch csoportnál Budapesten, majd 2006-ban a németországi Reutlingenben indult el vezetői pályafutása. 2009-ben csoportvezető, majd a járműirányítási rendszerekkel foglalkozó fejlesztési osztály vezetője lett a budapesti telephelyen. Újabb Németországban, Abstattban töltött vezetői pozíció után, 2018-ban vette át a budapesti telephely autóipari elektronika divízió irányítását.
Daniel Korioth 2016. november 1-től a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetője, valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója. Peruban a limai egyetemen végzett közgazdászként, 1989 óta dolgozik a vállalatcsoportnál. Pályafutását a Junior Managers Program tagjaként értékesítésiés marketing területen kezdte, majd az elmúlt 32 év során Németországban, Spanyolországban, Argentínában, Uruguayban és Brazíliában töltött be vezetői pozíciókat, korábban a Bosch dízelrend-szerek üzletágánál a Dél-Amerika régió elnöke volt. A magyarországi Bosch csoport foly matosan bővült Daniel Korioth vezetése alatt. A vállalatcsoport meghatározó szerepet tölt be a régióban, a Bosch kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadójává vált. 

A magyarországi Bosch csoport nélkülözhetetlen szereplője a jövőt formáló technológiák megalkotásának, legyen szó az autóipar jövőjéről, a mesterséges intelligencián alapuló fejlesztésekről vagy a jövő gyáráról. Daniel Korioth a világjárvány idején gyorsan és hatékonyan kezelte az új kihívásokat. A vállalatcsoport Daniel Korioth vezetésével folyamatosan kiemelkedő pénzügyi eredményeket ért el Magyarországon.
A legutóbbi adatok szerint a Bosch 2019-ben teljes magyarországi árbevételét, beleszámítva a nem konszolidált vállalatok árbevételét és a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységeket is, 1465 milliárd forintra (4503 millió euró) növelte, ami 11 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest. Ugyanebben az időszakban a magyar piacon elért konszolidált forgalma 259 milliárd forintra (796 millió euró) nőtt, ami 3 százalékos emelkedést jelent. A magyarországi Bosch csoport több mint 15 000 munkatársat foglalkoztat.

Daniel Korioth jelentős stratégiai beruházásokat indított el a magyarországi Bosch minden telephelyén. A legfontosabb beruházási projekt, a Campus 2 építése is az ő Magyarországon töltött ideje alatt kezdődött.
A Budapesti Fejlesztési Központ egyre meghatározóbb helyszíne a Bosch világméretű fejlesztéseinek, legyen szó önvezető autózásról vagy elektromobilitásról.
Daniel Korioth 2018-ban megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést. Az elismerést a magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítésében és a hazai befektetések ösztönzésében betöltött jelentős szerepe, valamint példamutató vállalatvezetői tevékenysége elismeréseként kapta.
Daniel Korioth a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., a Robert Bosch Power Tool Kft., a Robert Bosch Automo-tive Steering Kft., az Automotive Steering Column Kft. valamint a Robert Bosch Elektronika Kft. felügyelő bizottságainak elnöki posztját is betöltötte, valamint a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem tanácsadó testületének tagjaként is szerepet vállalt.