Az Ipari Tárgyak Internete (IIoT) forradalmasítja az ipari automatizálási piacot. Korábban csak egyszerű kapcsolási jeleket cseréltek lokálisan egy vezérlőpanellel, de napjainkra az olyan technológiák segítségével, mint az IO-Link és az OPC UA már a részletes állapotadatok is világszerte elérhetővé válhatnak a felhőben. Az ebből adódó, az érzékelőig vagy az aktuátorig ható átláthatóság egészen új lehetőségeket nyit meg az intelligens alkalmazások számára az Ipar 4.0 terén.

Az olyan látványos alkalmazások, mint az előrejelző karbantartás és a még az egyedi gyártásban is megvalósítható rendkívül hatékony gyártás sokáig a távoli jövő ígéretei voltak, de hirtelen elérhetővé váltak. Az IIoT mögött álló technológiákról és a Pepperl+Fuchs kínálatában elérhető innovatív IIoT komponensekről április 19-től szerezhető több információ a Pepperl+Fuchs teljesen digitális „Digital Expo” rendezvénye egyik fő témakörnek számító „IIoT” tartalmi blokkban. Az is megismerhető, hogy miként lehet ezeket konkrét alkalmazások megvalósítására felhasználni. E három témakörhöz információs anyagok állnak rendelkezésre, beleértve a szakértői beszélgetéseket, az előadásokat, illetve a magyarázó videókat. A Pepperl+Fuchs vállalatról. A világszerte 5 900 alkalmazottat foglalkoztató Pepperl+Fuchs 2020-ben 650 millió euró árbevételt könyvelhetett el. A cégcsoport az ipari szenzortechnika és robbanásvédelem egyik vezető vállalata. A németországi Mannheimben található központban van a vállalat műszaki kompetenciájának a lelke, ahol mérnökök és szakemberek a legújabb technológiákat és termékeket kutatják és fejlesztik. Az eredetileg 1945-ben kis családi vállalkozásként alapított Pepperl+Fuchs napjainkban már minden kontinensen több mint 40 leányvállalattal rendelkezik. Globális jelenlétünk a legmagasabb műszaki színvonal, valamint a költséghatékony gyártási lehetőségek elérését teszi lehetővé. A Pepperl+Fuchs az automatizálási technológia globális szereplőinek partnerévé fejlődött és a legátfogóbb „kipróbált és tesztelt” alkatrészek portfólióját kínálja a gyártás- és a folyamatautomatizálás igényeihez.

Az Ipari Tárgyak Internete (IIoT) forradalmasítja az ipari automatizálási piacot. Korábban csak
egyszerű kapcsolási jeleket cseréltek lokálisan egy vezérlőpanellel, de napjainkra az olyan technológiák segítségével, mint az IO-Link és az OPC UA már a részletes állapotadatok is világszerte elérhetővé válhatnak a felhőben. Az ebből adódó, az érzékelőig vagy az aktuátorig ható átláthatóság egészen új lehetőségeket nyit meg az intelligens alkalmazások számára az Ipar 4.0 terén. 

www.pepperl-fuchs.com