A Pepperl+Fuchs a Safe USi-safety ultrahangos érzékelő rendszerrel bővíti a gyártásautomatizálásra ajánlott ultrahangos érzékelők termékportfólióját.

Az innovatív USi-safety ultrahangos érzékelő rendszer egy modern és tanúsított érzékelő technológia, amit EN ISO 13849 szabvány 3 PL d kategóriájának megfelelő mobil gépek, például robotok, ipari anyagmozgató gépek, és üzemek veszélyeztetett területeinek megóvására használnak. Az USi-biztonsági rendszer a lehetséges veszélyektől és az ütközésektől védi az embereket és a tárgyakat. Ez az ultrahangos érzékelő biztosítja a munkatársak biztonságát és az Elektromosan érzékelő védőszerkezetek körébe tartozik.

A világ egyetlen ilyen típusú ultrahangos érzékelő rendszerét a rugalmasság és az alkalmazási lehetőségek széles skálája jellemzi. Akár két kicsi, szabadon elhelyezhető ultrahangos érzékelő egység is elhelyezhető, csatlakoztatható és paraméterezhető rugalmasan és geometrikusan, az elektronikától függetlenül. A biztonsági funkció csak egy érzékelő egységet tartalmaz, vagyis nem léphet fel redundancia. Zárt terekbe is beépíthetők, és bármilyen formájú, színű vagy felülettel rendelkező mozgó és álló tárgyakat megbízhatóan detektálnak akár két és fél méteres elliptikus, háromdimenziós hangtérben. A szennyeződés, a hőmérséklet, a levegő áramlása és a páratartalom nincs hatással az érzékelő működésére. A szenzorrendszer szinte minden ipari és kültéri alkalmazáshoz kiváló választás. Az érzékelőrendszer egy kényelmes paraméterező szoftver segítségével állítható be. Minden csatlakoztatott érzékelőegységhez két rövidzárlat és keresztáram felügyelt OSSD biztonsági kimenet tartozik. A teljes érzékelési tartományt felölelő betanítási funkció standard környezetként növeli az üzembiztonságot. Ez a funkció elnyomja a jármű kontúrjait, amelyek könnyen okozhatnak zavart a működésben.

 

A Pepperl+Fuchs vállalatról

A világszerte 5 900 alkalmazottat foglalkoztató Pepperl+Fuchs 2020-ben 650 millió euró árbevételt könyvelhetett el. A cégcsoport az ipari szenzortechnika és robbanásvédelem egyik vezető vállalata. A németországi Mannheimben található központban található a vállalat műszaki kompetenciájának a lelke, ahol mérnökök és szakemberek a legújabb technológiákat és termékeket kutatják és fejlesztik. Az eredetileg 1945-ben kis családi vállalkozásként alapított Pepperl+Fuchs napjainkban már minden kontinensen több mint 40 leányvállalattal rendelkezik. Globális jelenlétünk a legmagasabb műszaki színvonal, valamint a költséghatékony gyártási lehetőségek elérését teszi lehetővé. A Pepperl+Fuchs az automatizálási technológia globális szereplőinek partnerévé fejlődött és a legátfogóbb «kipróbált és tesztelt» alkatrészek portfólióját kínálja a gyártás- és a folyamat-automatizálás igényeihez.

 

 

www.pepperl-fuchs.com