• A Mobilize egyike a Groupe Renault-nál létrehozott négy új üzleti egységnek.
  • A Mobilize mobilitási, energetikai és adatforgalmi szolgáltatásokat nyújt más márkáknak és partnereknek, a legjobb nyílt ökoszisztémák alapján.
  • A Mobilize bemutatja az EZ-1 tanulmányt, a megosztott városi mobilitás céljából tervezett járművet.

A Mobilize azokat az ügyfeleket célozza meg, akik fenntarthatóbb, megosztott mobilitási formákat szeretnének alkalmazni. A Mobilize kielégíti ezeket az új igényeket és elősegíti a fenntartható energia ökoszisztémákat. Ez összhangban áll a Groupe Renault karbonsemlegességi elkötelezettségével és a körkörös gazdasági értékékek fejlesztésére irányuló törekvésével.

MOBILIZE, A MÁRKA KÜLDETÉSSEL

A Mobilize túlmutat az autókon. Új módszereket kínál az emberek és az áruk szállítására, akár autóval, vagy anélkül. Az új mobilitási ajánlatok megfelelnek a végfelhasználók, a vállalatok, a városok és a regionális hatóságok elvárásainak is.

A Mobilize egyesíti a Groupe Renault tevékenységeit a mobilitás, az energiamenedzsment és az adatokkal kapcsolatos megoldások terén, nagyban támaszkodva az RCI Bank & Services szakértelmére.

Segít előmozdítani olyan partnerségeket és olyan új nyitott ökoszisztémákat, amelyek jelentős előnyökkel járnak az időzítés és a méretnövelés terén, ugyanakkor segítenek megoldani az autóipar előtt álló főbb kihívásokat is:

  • Csökkentse az autóhasználat és a fenntartási költségek közötti különbséget, mivel az autók jelenleg az idő 90%-ában kihasználatlanok
  • Javítsa a maradványértéket annak megakadályozására, hogy az új járművek 3 év alatt több, mint 50%-ot veszítsenek értékükből
  • Hozzájárul a CO2-kibocsátás minimalizálásának eléréséhez

„Nagyon izgatottan fogadjuk az autóipar változásait, amelyben áttérünk a tulajdonlásról a használatra, bárhol és bármikor, amikor csak szükségünk van rá. Az autóiparon túl a Mobilize innovatív szolgáltatások széles skáláját kínálja a mobilitás, az energia- és az adatmenedzsment területén. Különböző partnerekkel a célunk az autóhasználat maximalizálása egyszerűsített, fenntarthatóbb és hozzáférhetőbb utazási lehetőségekkel az emberek és az áruk számára, miközben csökkentjük a környezeti terhelést” – Clotilde Delbos, a Mobilize Brand vezérigazgatója.

A HARDVER ÉS SZOFTVER EGYEDI KOMBINÁCIÓJA, ACÉLJÁRMŰVEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK A NYITOTT ÖKOSZISZTÉMÁKBAN

A Mobilize rugalmas mobilitási szolgáltatásokat kínál az emberek és az áruszállítás számára, alkalmazkodva az ügyfelek, vállalatok és önkormányzatok változó elvárásaihoz. A valós életben felmerülő kérdésekkel foglalkozik, és zökkenőmentes megoldásokat kínál, amelyek kiegészítik a gépjármű tulajdonlás hagyományos modelljeit. Azáltal, hogy elősegíti az áruk nagyobb mértékű kilhasználását a körkörös és megosztáson alapuló gazdaságon keresztül, a Mobilize hozzájárul a fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez.

Ezen túlmenően, a több mint 6000 európai Renault-márkakereskedés segítségével, a Mobilize képes lesz az egész régióban mobilitási megoldásokat kínálni, az egy percestől kezdve akár több éven át tartó használatra.

A Mobilize emellett beemeli az innovatív mobilitási és az energetikai start-up vállalkozások meglévő portfólióját azért, hogy ügyfelei számára a legjobb megoldásokat alkothassa meg.

  • Speciálisan a mobilitási szolgáltatásokhoz tervezett járművek

A Mobilize erőteljes versenyelőnyökkel indul azzal, hogy a mobilitási piacra a Groupe Renault szaktudását felhasználva lép be: a járművek tervezése és gyártása, valamint az EV tapasztalatok terén.

A Mobilize elkötelezett mérnöki és tervezői csapatokat alkalmaz, annak érdekében, hogy speciálisan erre a célra tervezett járműveket tudjon előállítani. Ezeket az autók nehéz használatra szánják, modulárisak, robusztusak és 100%-ban elektromosak, emellett kielégítik az új mobilitás legkritikusabb igényeit: autómegosztás, fuvarmegosztás, utolsó mérföldes szállítás és igény szerinti tömegközlekedés.

  • Vállalati flotta kialakítását segítő, finanszírozási szolgáltatások

A Mobilize üzleti partnere, az RCI Bank & Services segítségével a cég személyre szabott pénzügyi megoldásokat és szolgáltatásokat tud nyújtani, az előfizetésektől és a lízingtől kezdve az igény szerinti fizetésig így a flottaköltségek rugalmasan változóak lehetnek.

  • Megnövekedett autókihasználtság a mobilitás, az adatok és az AI szoftverplatformok révén

A Mobilize felhasználja a Renault Software Factory, a Software République és partnereinek tudását, hogy fejlett algoritmusokat és adatfeldolgozó szoftvereket fejlesszenek, lehetővé téve a felhasználói oldali igények pontosabb előrejelzését és a járművek jobb elosztását. A Mobilize célja, hogy legalább 20% -kal növelje az autók kihasználtságát.

  • Karbantartási és újrahasznosítási szolgáltatások car-sharing flották számára

Amikor járműveink már nem alkalmasak további használatra, a karbantartási és újrahasznosítási szolgáltatásaink egész sora gondoskodik majd róluk a Renault Re-Factoryban. Amikor az elektromos járművek akkumulátorai már nem felelnek meg a gépjárműben történő használatra, a Mobilize újrahasznosítja őket, így helyhez kötött energiaforrásként egy másodlagos életciklusba lépnek.

KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁS A KARBONSEMLEGESSÉG, A KÖRKÖRÖS GAZDASÁG ÉS A MEGHOSSZABBÍTOTT JÁRMŰ-ÉLETCIKLUS IRÁNT

A Mobilize a Groupe Renault erős EV-szakértelmére támaszkodik az akkumulátorok élettartamára vonatkozó értékkezelés terén.

A Mobilize elhivatott egy olyan energia-ökoszisztéma fejlesztésében, amely intelligens töltési és fejlett energiatárolási megoldásokkal rendelkezik az energiafelhasználás átmenetének elősegítése érdekében. A Mobilize olyan megoldásokat kínál, amelyek integrálhatóak az intelligens szigetekre és kerületi vagy várostervezési projektekbe, hogy elősegítsék a szén-dioxid-semlegesség elérését.

Az elektromos mobilitás további fokozása érdekében a Mobilize megkönnyíti az elektromos közlekedésre való átállást. A cég ügyfelei számára segíti a nyilvános töltési pontok felkutatását és az egész Európában egységes fizetési megoldást alakít ki. Az EV és a PHEV flotta ügyfelei számára a Mobilize leányvállalatán, az Elexent-en, keresztül azon fog munkálkodni, hogy Európa-szerte könnyű hozzáférést kínáljon a töltési infrastruktúra-megoldásokhoz.

MOBILIZE EZ-1: A MEGOSZTOTT MOBILITÁSRA TERVEZETT PROTOTÍPUS

Az EZ-1 prototípus a Mobilize márka emblematikus járműve. Megtestesíti a márka vízióját a dizájnnal kapcsolatban: a járműtervezés középpontjában maga a szolgáltatás áll. Az EZ-1 egy új városi mobilitási megoldás, amelyet megosztott használatra terveztek. Az EZ-1 innovatív módon kerül kereskedelmi forgalomba: a felhasználóknak csak annyit kell fizetniük, amennyit használták az autót, a menetidő vagy a távolság szempontjából. A jármű folyamatosan online van: kulcs nélküli hozzáféréssel rendelkezik, és okostelefonon keresztül kommunikál a felhasználókkal.

Az EZ-1 egy kompakt és mozgékony elektromos jármű 2 fő számára, emiatt a jármű csupán 2,3 méter hosszú, és minimális az ökológiai lábnyoma. Tetőtől talpig üvegajtók akadálytalan kilátást nyújtanak az EZ-1 felhasználóinak a környező városi tájra. Mozgékony, dinamikus és befogadó, beleillik a városi környezetbe.

Az EZ-1 prototípus innovatív akkumulátorcsere-rendszert tartalmaz. A hagyományos töltési infrastruktúra alternatívájaként azt jelenti, hogy a jármű megállás nélkül használható.

Az EZ-1 a körforgásos gazdaság elvei szerint készül. 50%-ban újrahasznosított anyagokból készült, életciklusa végén 95%-ban újrafeldolgozható lesz a Flins Re-Factory-nak köszönhetően.

„Az EZ-1 prototípus egy mobilitási eszköz, amely beleolvad a városi tájképbe. Fürge, dinamikus és inkluzív, az új Mobilize márka jelképe. Ez egy élő, megtestesített jármű, amely a társul szolgál a felhasználóknak, akik szeretnék életmódjukat a hatékonyabb és felelősségteljesebb mobilitás felé terelni.”- Patrick Lecharpy, a Mobilize Design igazgatója.

A Mobilize-ról

A Mobilize a Groupe Renault részeként mobilitási-, energia- és adatszolgáltatásokat kezel. A nyitott ökoszisztémák köré épített Mobilize rugalmas mobilitási megoldásokat kínál, és elősegíti a fenntartható energiára való átállást, összhangban a Groupe Renault szén-dioxid-semlegességre irányuló céljával és a körforgásos gazdaság értékének fejlesztésére irányuló törekvésével.