Az online élettartam-kalkulátor segítségével a felhasználók meghatározhatják az e-chain energialáncok garantált működési idejét, amelyről tanúsítványt is kérhetnek. Masszív, könnyű és tartós: Ezek jellemzik az igus nagy teljesítményű polimerekből készült energialáncait. Annak érdekében, hogy az ügyfelek mindig biztosra mehessenek, az igus már 36 hónapos garanciát kínál az energialáncaira. Az ügyfél pedig egyszerűen és gyorsan tanúsítványt is kaphat erről. A tanúsítvány megszerzéséhez csak meg kell nyitni az e-chain energialáncokhoz kifejlesztett, online élettartam-kalkulátort, ahol meg kell adni a kívánt alkalmazás dinamikai jellemzőit és környezeti körülményeit. Az online eszköz pedig kiszámítja az energialánc garantált élettartamát. Az ügyfél mindössze egyetlen kattintással megkapja a tanúsítványt e-mailben.

Az élettartam meghatározása érdekében az igus saját 3800 négyzetméteres kísérleti laboratóriumában minden termékét egészen a teljes meghibásodásig teszteli a legszélsőségesebb körülmények között. Az eredmény: évente 10 milliárd tesztciklust végeznek az e-chain energialáncokon. A tesztek eredményei alapján a motion plastics megoldások szakértője 2015-től már 36 hónapos garanciát tud biztosítani a chainflex kábelek teljes kínálatára. Az igus mindent megtesz azért, hogy ügyfelei mindig biztosra mehessenek az energialáncok kiválasztása során; ennek részeként az igus mostantól az egyetlen olyan gyártó a világon, amely 36 hónapos garanciát vállal az e-chain energialáncok élettartamára. Az élettartam-kalkulátor segítségével az igus be tudja tartani, amit ígér. A kísérleti laboratóriumban nyert adatok alapján meghatározza a standard igus energialáncok működési idejét az egyedi igényekre szabott alkalmazásban. Több mint 4000 teszt és 7500 eredmény épül be az online eszközbe. Napról napra újabb és újabb kísérleteket végeznek el, hogy egyre pontosabb kijelentést tehessenek a termékek élettartamáról. A gyártó szerint az energialáncok élettartama gyakran a 10 évet is meghaladja. „Az új garanciaszolgáltatással a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy pontosan tervezik meg egyedi alkalmazásaikat, és mindig a legköltséghatékonyabb és legmegbízhatóbb e-chain® energialáncot választják” – fejtette ki Michael Blaß az igus e-chain rendszerekkel foglalkozó részlegének vezetője. „Ha egy energialánc kopás vagy elhasználódás miatt tönkremegy a garancia időtartama alatt, ingyenes cserét biztosítunk az ügyfél számára.”

Garantált élettartam gombnyomásra

A ügyfél két lépésben megszerezheti a garanciatanúsítványt. Ehhez először is meg kell nyitnia az élettartam-kalkulátort a www.igus.hu/e-chain-guarantee weboldalon, és pontosan meg kell adnia az alkalmazás paramétereit, például a sebességet, a gyorsulást, a további terhelést és az úthosszt. Választható lehetőségként megadhatja az olyan külső befolyásoló tényezőket is, mint a szennyeződés, az ütésszerű terhelés vagy éppen a környezeti hőmérséklet. Az online eszköz pedig meghatározza az energialánc működési idejét kettős löketekre kiszámítva. Ezen kívül az ügyfelek egyetlen gombnyomással elküldethetik maguknak a tanúsítványt e-mailben. „Vagy a kettős löketek meghatározott számára, vagy 36 hónapra vállalunk garanciát, attól függően, hogy melyik következik be előbb” – magyarázta Blaß. A láncokra vonatkozó garancia különlegessége, hogy az ügyfél már a vásárlás előtt, az élettartam-kalkulátor használatakor megkapja a garanciatanúsítványt.

 

AZ IGUS -RÓL:

Az igus GmbH világszerte vezető gyártó az energialánc-rendszerek és a polimer-siklócsapágyak terén. A kölni székhelyű családi vállalat 35 országban tevékenykedik és kereken 4.150 főt foglalkoztat világszerte. 2019-ban az igus a motion plastics, azaz a mozgatott alkalmazásokhoz szolgáló műanyag komponensek területén 764 millió eurós árbevételt ért el. Az igus üzemelteti a legnagyobb tesztlaborokat és gyárakat az ágazatban, hogy vevőinek újszerű és személyre szabott termékeket és megoldásokat tudjon a legrövidebb időn belül felkínálni.

www.igus.hu