1977-ben a Hanwha Precision Machinery megnyitotta precíziós megmunkálással foglalkozó üzemét, amely a repülőgép és védelmi iparág számára biztosított gyártási bázist. A vállalat a mai napig ebben az üzemben működik. Az eltelt időszakban azonban számos területen tevékenykedett már, így a robotika, a precíziós és többtengelyes megmunkálás és a szoftvertechnológia terén is. Ezek együttese vezetett a HCR-5 kollaboratív robot bevezetéséhez. A Hanwha Precision Machinery kollaboratív robotjai számos iparágban használhatók, a járműgyártástól kezdve az elektronikai iparon át az élelmiszer- és gyógyszeriparig.

A robot hatékonyan csökkentheti a működési költségeket és fokozhatja a termelékenységet. A Hanwha Precision Machinery olyan gyárakat képzel el a jövőben, amelyekben a kollaboratív robotok az emberekkel együtt dolgoznak majd. A gyártó könnyű, biztonságos és rugalmas kollaboratív robotja, a HCR-5 a lehető leghatékonyabb formában kínál automatizálási lehetőséget minden termelővállalatnak.


Egyszerű

Egy félnapos oktatás elegendő a programozási ismeretek elsajátításához még a kezdő szakembereknek is.

A HCR-5 robotok egy tablet szerű kézi programozó készülékkel (Teaching Pedant) érkeznek, amelyen egy könnyen kezelhető kézikerék is található. Akárcsak egy videókészítő program, a Teaching Pedant is lehetőséget ad a folyamatok felügyeletére és az intuitív irányításra. Ráadásul az eszköz a 3D szimulációt is támogatja, így előnézetet kaphatunk a programozott mozgásokról, és könnyebb a programozás is. Egyszerűbb mozgásokra a robot kézzel történő mozgatásokkal is betanítható, ezeket meg lehet jegyeztetni a vezérléssel. Ez a betanítási mód igencsak leegyszerűsíti a programozás folyamatát.

A moduláris felépítés megkönnyíti a javítást, ami egy részletes leírás segítségével végezhető el.

A HCR-5 pótalkatrészei mind ilyen moduláris kivitelűek, úgyhogy nincs szükség mérnöki munkára a javításhoz. A robotok karbantartását a felhasználók is végezhetik, ez pedig jelentősen csökkenti az üzemeltetés költségeit.


Rugalmas

A termelési üzem elrendezésében bekövetkező változások miatt nem kell lecserélni a robotokat.

A HCR-5 egy könnyűsúlyú, egyszerűen áthelyezhető és helytakarékos robotkar. Könnyen elhelyezhető a termelésben anélkül, hogy változtatni kellene az elrendezésen. Ráadásul az I/O modul és az EtherCAT csatlakozó elhelyezése is könnyen hozzáférhető – így a különböző kiegészítők (megfogók, kamera, szenzorok) is egyszerűen csatlakoztathatok.

Két robot használata nem jelenti azt, hogy két kontrollerre is szükség lesz.

Ugyanazzal a vezérlővel két robot is irányítható, így a bekerülési költségek optimalizálhatók. A Teach Pedant szintén használható két robottal.

Biztonságos

Biztonságos munkavégzés akár a robot közvetlen környezetében is.

A HCR-5 egy virtuális biztonsági hálóval van körülvéve, amely könnyen beállítható a munkakörnyezetnek megfelelően. Erre azért van szükség, hogy az ütközéseket elkerüljük, illetve a legkisebb ütődés hatására leálljon a robotkar. Ezzel lehetővé válik a robotok és az emberek közös és biztonságos munkavégzése különböző kerítések, védőfelszerelések nélkül.

Hagyja, hogy a robot végezze el a veszélyes feladatokat!

Telepítse a robotot oda, ahol magas hőmérséklettel vagy veszélyes anyaggal kell dolgozni, vagy a műveletek között kell mozgatni a munkadarabokat (pl. fröccsöntésnél, préselésnél és CNC gépeken). A robotok használatával elkerülhetők az emberi sérülések és fejleszthető a munkakörnyezet.

A kobotok olcsóbbak, kisebbek és sokoldalúbbak a hagyományos gyári robotoknál. Segíthetnek az embereknek megemelni a nehezebb dolgokat, vagy elvégezni az unalmas, ismétlődő részeit egy feladatnak, mint például tárgyak leemelése a futószalagról, vagy ezek dobozokba helyezése. Pár óra leforgása alatt be lehet őket állítani, ellentétben a régiek hetekig tartó speciális programozásával, és perceken belül tudnak feladatok között váltani.

Egyszóval: a kollaboratív robotok azaz a kobotok az emberek munkáját egészítik ki, vagy növelik a termelékenységüket.

Egyre nagyobb szükség van a könnyebb, rugalmasabb és biztonságosabb termelési környezetre, mint például:

  • a minőség fejlesztése
  • a gyártási folyamatok automatizálása
  • a működési költségek csökkentése
  • a folyamatok rugalmas átkapcsolása akár kis szériájú gyártáshoz
  • a környezetszennyezésnek és veszélyeinek kitett alkalmazottak munkakörülményeinek javítása.

A régóta fennálló és folyamatosan fejlesztéseinek köszönhetően a Hanwha Precision Machinery kifejlesztette azon együttműködő robotcsaládját, amely bármely iparágban segítségére lehet Ügyfelei számára. Magyarországon az Absolut CNC Kft, mint HCR kizárólagos forgalmazója áll minden érdeklődő rendelkezésére.

 

www.absolutcnc.hu

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük