Az új termékcsalád kialakításakor a cél az élelmiszeripar igényeinek megfelelő tartósság és rugalmasság biztosítása volt. Erre fejlesztette ki az NTN új zászlóshajóját, a Sentinel sorozatot.

 

Sentinel sorozat

Az NTN Sentinel sorozat prémium rozsdamentes acél csapágyakból és csapágyegységekből áll, melyek élelmiszeripar-kompatibilis szilárd kenőanyaggal és fedőkkel lettek ellátva. Ezt a sorozatot olyan élelmiszer- és italgyártási alkalmazásokra tervezték, melyek lemosódásállók és nem igényelnek karbantartást. Az NTN új zászlóshajójának célja egyértelműen az állásidők csökkentése és a jövedelmezőség növelése.

Az összes Sentinel sorozatú termék 100% -ban rozsdamentes acélbetéteket és golyós csapágyakat tartalmaz H1 élelmiszer-minőségű szilárd kenőanyaggal ellátva. A Sentinel sorozat nem igényel karbantartást. Egyszerűen telepítse és kezdje el megtakarítani az időt és a pénzt.

A sorozatban használt élelmiszer-minőségű szilárd kenőanyag egy H1 élelmiszer-kompatibilis olajjal impregnált polimer, amely segít megelőzni a kenőanyag kimosódását. Az olajat egy porózus szilárd anyagban tárolják, amely szivacsként viselkedik, és felszabadítja a szükséges mennyiségű olajat a megfelelő kenés érdekében. A Sentinel sorozat minden eleme védőburkolatokkal (sapkákkal) van ellátva, amelyek kiegészítő védelmet jelentenek a szennyeződések és a nedvesség ellen. Mindeközben további biztonságot nyújtanak a karbantartó személyzet számára.

A Sentinel sorozat rozsdamentes acélból és hőre lágyuló házból áll.

Sentinel sorozat – rozsdamentes acél-házak

A rozsdamentes acélból kialakított csapágyakat kifejezetten olyan alkalmazásokhoz tervezték, ahol a korrózióállóság alapvető feltétel. Nagy nedvességtartalomnak vagy maró hatású tisztítószereknek kitett környezetben a hagyományos öntöttvas gömbcsapágy-egységek jellemzően gyorsabban amortizálódnak le a szállítószalag-vonal lemosási ciklusai alatt. Ennek megoldására a Sentinel rozsdamentesacél-sorozatában teljes rozsdamentesacél-összetétel található, a külső háztól a belső golyós csapágyig.

Az NTN rozsdamentes acél csapágyak szilárd alapjainak kiváló felszerelési stabilitása és ütésterhelési ellenállása van a félig szilárd szerkezetű csapágyakkal szemben. Ezenkívül a további üregek megszüntetésével minimalizálható minden olyan hely, ahol a részecskék felhalmozódhatnak.

A Sentinel sorozat rozsdamentes acél egységei széles választékban kaphatók, beleértve a csapágyházakat, a felvevő egységeket és a két- vagy négycsavaros, karimás típusokat.

Sentinel sorozat – Hőre lágyuló házak

A Sentinel hőre lágyuló sorozat hasonló teljesítményt nyújt, mint a rozsdamentesacél-sorozat, de még inkább a penész, baktériumok és vegyi tisztítószerek elleni védelemre összpontosít. A házak fehér PBT kialakítással rendelkeznek, melyet sima felülettel terveztek, hogy megakadályozzák a részecskék felhalmozódását és visszatartását.

A hőre lágyuló sorozat hasonló olyan szilárd alapú felépítést kínál, mint a rozsdamentes acél vonal. Ez kiváló rögzítési stabilitást és ütésállóságot jelent. A rozsdamentesacél-sorozathoz hasonló csapágyházakkal, valamint két-, három- és négycsavaros karimás kialakításokkal, a Sentinel sorozat hőre lágyuló kínálata optimális rugalmasságot biztosít a különféle alkalmazásokhoz.

A hőre lágyuló egységek USDA H1 osztályú zsírt, valamint rozsdamentes acélból készült csapágybetétet tartalmaznak, amely kivételesen magas nedvességtartalommal rendelkezik.

Ultra-Class ™ sorozat

Az NTN kiegészítő prémium csapágyegysége kiváló alternatívát kínál azokra az élelmiszer-feldolgozó alkalmazásokra, amelyek nem igénylik az összeszerelő sor lemosását. Az Ultra-Class vonal eredeti szilárd bázisú termék a szerelt csapágyegység-portfóliónkban, és szimbolizálja az NTN elkötelezettségét a teljesítmény és a megbízhatóság mellett.

z NTN exkluzív gömb alakú, csavarozott kialakítás kivitelével az Ultra-osztályú fekete-oxiddal bevont betét 120 ° -os csavar orientációt biztosít. Ez kiemelkedő igazítást és központosítást jelent a tipikus 90 ° konfigurációkhoz képest. A félig visszahúzható, gömb alakú mechanizmus kiváló meghúzási nyomatékjellemzőket tesz lehetővé a tengely rögzítő felületének károsítása nélkül.

A részecskékkel szembeni védelem gyógyszerészeti vagy száraz környezetben alapvető fontosságú a felszerelt egységmegoldás kiválasztásakor. Erre nyújt megoldást az Ultra-Class sorozat. Kombinált elasztomer tömítéssel és az NTN külső peremkialakításával párhuzamosan minden szerelt egység ventilátorszerű mechanizmussal rendelkezik. Ennek segítségével hatékonyan távol tartja a részecskéket a belső golyóscsapágytól és gyűrűktől.

 

További információkért keresse kollégáinkat bizalommal!

https://www.bearing.hu/