Új Chipblaster termékcsaládot mutatott be a hannoveri EMO kiállításon a rúdadagolás, a hűtőfolyadék-kezelés és a forgácseltávolítás terén éllovas LNS Csoport. Az LNS Csoport 2018 októberében vásárolta meg a Chipblaster Inc.-t, és a Chipblaster üzletág csúcsmodern hűtőközeg  rendszereinek az  LNS Csoport  értékesítési és szervizhálózatába történő integrációja közvetlen utat jelent az európai és globális piacokhoz. Az európai ügyfelek Chipblaster zászlóshajó termékeit első ízben  a szeptember 16-21. között megrendezett EMO fémipari szakvásár 17. pavilonjának D16. standján tekinthették meg.

Az ipari intelligencia gördülékeny kapcsolatot követel meg az emberek, a gépek és az adatok között. A hannoveri kiállításon felállított 1550 m²-es standján a Rittal pontosan ezt a mindent átszövő digitalizációt mutatta be: az Ipar 4.0 “piactéren” végigsétálva a látogatók felfedezhették, hogy a Rittal hogyan mutatja az utat a jövőbe a kiállítás idei mottójának – “Integrált ipar, ipari intelligencia” – jegyében. A stand fókuszában az ügyfelek által megszerezhető előnyök álltak:
“A digitalizált termékportfóliónk és a szinte minden iparágból érkező látogatókkal történő közvetlen kapcsolat ideális arra, hogy alaposan átbeszéljük velük, hogy hogyan lehetnek még hatékonyabbak a termelési folyamataik.” – mondja Uwe Scharf, a Rittal üzlet-ág- és marketingigazgatója. A Rittal megoldásait ma a világon működő iparágak több mint 90%-ában ismerik és használják.

Az 1994-ben az Egyesült Államokban, Pennsylvaniában alapított Chipblaster Inc. a magasnyomású hűtőközeg hozzávezetők, hűtő-rendszerek és ciklonszűrő rendszerek piacvezető gyártója, ami tökéletesen illeszkedik az LNS Csoport termék- és szolgáltatás port-fóliójába. A Chipblaster Inc. integrált szerszámgéptartozék családjai közé tartozik a Chipblaster nagynyomású hűtőközeg-rendszer, a nagy teljesítményű Chipchiller hűtőegység sorozat, a Skimblaster olajleválasztó egység a felúszó idegen olaj eltávolítására és az autonóm vagy moduláris Cyclone szűrőrendszer 2 mikronos folya-dékszűréshez.

„A Chipblaster piacvezető az Egyesült Államokban a magasnyomású hűtőközeg rendszerek terén, és organikusan illeszkedik a mi szerszámgép periféria termékportfóliónkba – jelentette ki az LNS Csoport vezérigazgatója, Gilbert Lile az akvizíciót követően. – Az LNS célja az, hogy globális értékesítési és szervizhálózatában a csúcstechnológiát képviselő Chipblaster termékeket is kínálja világszerte. A két vállalat közös célkitűzése, hogy segítsen a gyártóknak optimalizálni a szerszámgépeik hatékonyságát a teljesítmény, a termelékenység és a jövedelmezőség emelése érdekében.”

Az LNS Csoport több mint 1 000 alkalmazottal, globális értékesítési és szervizhálózattal és kilenc gyártólétesítménnyel rendelkezik három kontinensen. A globális jelenlét ideális feltételeket teremt a Chipblaster termékcsalád számtalan előnyének bemutatására. Az LNS Csoport európai ügyfélhálózata számára kulcsfontosságú volt az EMO kiállítás, ahol az LNS Csoport az újonnan integrált Chipblaster termékekkel egyetemben az LNS innovációk teljes skáláját mutatta be. A gyártócégek számára egyértelműek a Chipblaster termékcsalád előnyei. A nagynyomású hűtőközeg rendszerek az Automatic Variable Volume rendszer révén automatikusan változtatható térfogatú nagynyomású hűtőfolyadékot szállítanak a megmunkálási teljesítmény és a szerszám élettartam emeléséhez, a forgácseltávolításhoz, a szerszámgép hatékonyságának optimalizálásához és az energiafogyasztás csökkentéséhez. A szerszámgép környezetének kompromisszum nélküli felügyeletéhez a Chipchiller sorozat beépített keringető szivattyúkat, szűrő riasztó áramköröket és teljes környezeti hőmérsékletkövető rendszereket is tartalmaz.

A termékportfólió biztosítja, hogy a szerszámgépek megtartsák optimális üzemi hőmérsékletüket, minimálisra csökkentve a hőtágulásból fakadó hibák bekövetkezésének lehetőségét, így a szerszámgép az üzemi környezettől függetlenül megtartja a precizitást.

 

 

A Skimblaster rendszer könnyen integrálható bármely olajtartálba vagy szerszámgépbe, és a Chipblaster nagynyomású hűtőközeg rendszerrel is harmonizálható. Három olajleválasztó mélységgel, két külön idegen olaj gyűjtő kamrával és változtatható be- és kikapcsolási időzítővel a Skimblaster ideális megoldás a szerszám-gépek tisztán tartásához.

Az LNS Csoport teljes termékcsaládja nemcsak a Csoport értékesítési hálózatán keresztül lesz elérhető; az integráció lehetővé teszi a vállalat számára, hogy kiterjedt szinergiákat teremtsen a termékcsaládok között. Ez sehol nem lesz egyértelműbb, mint a jövőbeli termékek fejlesztésénél.

A két cég termékfejlesztési csapatai már szorosan együttműködnek a K+F projektek, a jövőbeni termékinnovációk és a termékintegráció terén annak érdekében, hogy tovább szélesítsék az LNS Csoportnál elérhető csúcsmodern technológiákat. A szerszámgép-perifériák teljes körű kezelése során az LNS Csoport magasan képzett csapata minden igényt kielégít. A csapat a műszaki tanácsadás, a megoldások, a beszerzések, a szerviz és a technikai támogatás terén minden létező kérésre megfelelő választ ad.

www.lns-europe.com