Újabb modell sorozatgyártása kezdődött meg az Audi Hungariánál • Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke: „Munkatársaink kiemelkedő teljesítményének köszönhetően egy éven belül két Q-modell sorozatgyártását indítottuk el

Győr, 2019. július 29. – Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyátása Győrben, amely az Audi A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint az Audi Q3 után a legújabb győri modell. Elsőként egy harmatezüst színű Q3 Sportback gördült le a győri gyártósorról.

„Világszerte folyamatosan nő az SUV-k iránti kereslet, ezért is kiemelkedő jelentőségű számunkra, hogy az Audi Q3 után egy újabb Q-modellel bővült gyártási portfóliónk“, mondta Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke. „Járműgyárunk az egyik legrugalmasabb az Audi Konszernben, hiszen jelenleg öt különböző modell készül ugyanazon a gyártósoron.” Az Audi Q3 Sportback az Audi termékkínálatának első igazi kompakt crosso-ver modellje, amely az Audi Q3 leghangsúlyosabb ismertetőjegyeit ötvözi a légies Coupé formával. Egyedi megjelenésének, sportos futóművének és hatékony, erőteljes meghajtásának köszönhetően kiemelkedő vezetési élményt nyújt minden terepen.

Az Audi Q3 Sportback kezdetben egy benzin- és egy dízelmotorral választható: a 2.0 TFSI benzinmotor 169 kW (230 LE), míg a 2.0 TDI dízelmotor 110 kW (150 LE) teljesítményű. Mindkét mo-tor Győrben, az Audi Hungariánál készül. A későbbiekben újabb erőforrások is megjelennek a kínálatban, köztük egy nagy teljesítményű dízel és egy belépő szintű benzines erőforrás, amely 48 V-os mild hibrid rendszerrel működik együtt.

„Munkatársaink felkészültségének és gyártási folyamataink hatékonyságának köszönhetően tökéletesen sikerült integrálnunk az Audi Q3 Sportbacket járműgyártásunkba”, mondta Les Zoltán, az AUDI HUNGARIA Zrt. járműgyártásért felelős igazgatósági tagja. „A legújabb modellünket is a tőlünk megszokott prémium minőségben fogjuk eljuttatni vevőinkhez világszerte.”
Az Audi Hungaria járműgyártásában jelenleg 4 000 munkatárs gyártja az A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint a Q3 és Q3 Sportback modelleket. A győri autók világszerte több mint 90 országba jutnak el.