Továbbfejlesztett teljesítmény a Silent Tools™
csillapító technológiával és könnyebb, rövidebb fejjel

 

A forgácsolószerszámok és szerszámrendszerek szakértője, a Sandvik Coromant bevezet egy új generációs CoroBore® 825 csillapított finomkiesztergáló szerszámot. A rendszer a Silent Tools™ technológiát alkalmazza, pontosan méretezett a választékban megtalálható csatlakozóelemekhez, és maximális teljesítményt nyújt a felhasználó számára. Ez a megoldás nemcsak megnöveli a folyamatbiztonságot gyakori rezgési problémák esetén (például nagy kinyúlással végzett megmunkálás esetén), hanem javítja a termelékenységet is, mivel a forgácsolási adatok jelentősen növelhetők.

A legújabb generációs szerszám fő megkülönböztető jegyei közé tartozik, hogy a kiesztergálófej anyaga acélról alumíniumra változott. A fej továbbá rövidebb lett, így a csillapítók közelebb kerülnek a forgácsolóélhez, ami előnyös a folyamatstabilitás szempontjából.

„Belső csatornák juttatják a hűtőközeget közvetlenül a forgácsolóélre, ez pedig hozzájárul a jobb felületi minőséghez, a nagyobb behatolási sebességekhez és a jobb folyamatbiztonsághoz”, mondta el Jenny Nilsson, a Sandvik Coromant globális termékmenedzsere.

„Az új generációs szerszámok optimális teljesítményt és stabilitást biztosítanak egy szabványos átalakítóelemmel a szerszámgép oldalán – amivel a szerszám csatlakoztathat egy meredek kúpos, HSK- vagy Coromant Capto®-orsóhoz. A további bővítések csökkentik a stabilitást és a teljesítményt.”

Az új szerszámokhoz készült CoroTurn® lapkahordozók 92–95°-os belépési szögekkel rendelkeznek. Ez a kialakítás növeli a stabilitást, mivel kisebb a szerszámösszeállítás elhajlása, így a zsákfurat alja megközelíthető anélkül, hogy a forgácsolóél nagyobb része kerülne fogásba.

A CoroBore 825 ideális minden 19–167 mm átmérőjű (0,748–6,575 col) finomkiesztergálási alkalmazáshoz, az új betétválaszték pedig használható visszasüllyesztési alkalmazásokhoz. Visszasüllyesztés során ugyanaz a belső hűtőközeg-hozzávezetés biztosított a forgácsolóél számára, mint a hagyományos kiesztergálás esetén.
Az egyszerűség érdekében a teljes szerszám (beleértve a csatlakozóelemet és a lapkahordozót is) készletként rendelhető egyetlen cikkszámmal.

SANDVIK COROMANT

A Sandvik ipari vállalatcsoport részeként a Sandvik Coromant vezető szerepet tölt be szerszámgyártás, megmunkálási megoldások és szaktudás terén, melyek elősegítik a fémmegmunkáló iparág jelen és új korszakában is olyannyira nélkülözhetetlen ipari szabványok és innovációk létrejöttét.

A továbbképzésben nyújtott támogatás, a jelentős K+F beruházások és a szoros partnerkapcsolatok elősegítik a megmunkálási technológiák fejlődését, mely változást hoz gyártás jövőjébe, meghatározza és ösztönzi azt. A Sandvik Coromant világszerte 3100 szabadalommal rendelkezik, több mint 7900 alkalmazottat foglalkoztat és 150 országban van jelen. 

 

www.sandvik.coromant.com