Új Chipblaster termékcsaládot mutat be a hannoveri EMO kiállításon a rúdadagolás, a hűtőfolyadék-kezelés és a forgácseltávolítás terén éllovas LNS Csoport. Az LNS Csoport 2018 októberében vásárolta meg a Chipblaster Inc.-t, és a Chipblaster üzletág csúcsmodern hűtőközeg rendszereinek az LNS Csoport értékesítési és szervizhálózatába történő integrációja közvetlen utat jelent az európai és globális piacokhoz. Az európai ügyfelek Chipblaster zászlóshajó termékeit első ízben a szeptember 16-21. között megrendezett EMO fémipari szakvásár 17. pavilonjának D16. standján tekinthetik meg.

Az 1994-ben az Egyesült Államokban, Pennsylvaniában alapított Chipblaster Inc. a magasnyomású hűtőközeg hozzávezetők, hűtőrendszerek és ciklonszűrő rendszerek piacvezető gyártója, ami tökéletesen illeszkedik az LNS Csoport termék- és szolgáltatás portfóliójába. A Chipblaster Inc. integrált szerszámgéptartozék családjai közé tartozik a Chipblaster nagynyomású hűtőközeg-rendszer, a nagy teljesítményű Chipchiller hűtőegység sorozat, a Skimblaster olajleválasztó egység a felúszó idegen olaj eltávolítására és az autonóm vagy moduláris Cyclone szűrőrend-szer 2 mikronos folyadékszűréshez.

«A Chipblaster piacvezető az Egyesült Államokban a magasnyomású hűtőközeg rendszerek terén, és organikusan illeszkedik a mi szerszámgép periféria termékportfóliónkba – jelentette ki az LNS Csoport vezérigazgatója, Gilbert Lile az akvizíciót követően. – Az LNS célja az, hogy globális értékesítési és szervizhálózatában a csúcstechnológiát képviselő Chipblaster termékeket is kínálja világ-szerte.
A két vállalat közös célkitűzése, hogy segítsen a gyártóknak optimalizálni a szerszámgépeik hatékonyságát a teljesítmény, a termelékenység és a jövedelmezőség emelése érdekében.»

 

Az LNS Csoport több mint 1 000 alkalmazottal, globális értékesítési és szervizhálózattal és kilenc gyártólétesítménnyel rendelkezik három kontinensen. A globális jelenlét ideális feltételeket teremt a Chipblaster termékcsalád számtalan előnyének bemutatására.
Az LNS Csoport európai ügyfélhálózata számára kulcsfontosságú lesz az EMO kiállítás, ahol az LNS Csoport az újonnan integrált Chipblaster termékekkel egyetemben az LNS innovációk teljes skáláját bemutatja majd. A gyártócégek számára egyértelműek a Chipblaster termékcsalád előnyei. A nagynyomású hűtőközeg rendszerek az Automatic Variable Volume rendszer révén automatikusan változtatható térfogatú nagynyomású hűtőfolyadékot szállítanak a megmunkálási teljesítmény és a szerszám élettartam emeléséhez, a forgácseltávolításhoz, a szerszámgép hatékonyságának optimalizálásához és az energiafogyasztás csökkentéséhez.

A szerszámgép környezetének kompromisszum nélküli felügyeletéhez a Chipchiller sorozat beépített keringető szivattyúkat, szűrő riasztó áramköröket és teljes környezeti hőmérsékletkövető rendszereket is tartalmaz. A termékportfólió biztosítja, hogy a szerszámgépek megtartsák optimális üzemi hőmérsékletüket, minimálisra csökkentve a hőtágulásból fakadó hibák bekövetkezésének lehetőségét, így a szerszámgép az üzemi környezettől függetlenül megtartja a precizitást.

A Skimblaster rendszer könnyen integrálható bármely olajtartályba vagy szerszámgépbe, és a Chipblaster nagynyomású hűtőközeg rendszerrel is harmonizálható. Három olajleválasztó mélységgel, két külön idegen olaj gyűjtő kamrával és változtatható be- és kikapcsolási időzítővel a Skimblaster ideális megoldás a szerszámgépek tisztán tartásához. Az LNS Csoport teljes termékcsaládja nemcsak a Csoport értékesítési hálózatán keresztül lesz elérhető; az integráció lehetővé teszi a vállalat számára, hogy kiterjedt szinergiákat teremtsen a termékcsaládok között. Ez sehol nem lesz egyértelműbb, mint a jövőbeli termékek fejlesztésénél.

A két cég termékfejlesztési csapatai már szorosan együttműködnek a K+F projektek, a jövőbeni termékinnovációk és a termékintegráció terén annak érdekében, hogy tovább szélesítsék az LNS Csoportnál elérhető csúcsmodern technológiákat. A szerszámgépperifériák teljes körű kezelése során az LNS Csoport magasan képzett csapata minden igényt kielégít. A csapat a műszaki tanácsadás, a megoldások, a beszerzések, a szerviz és a technikai támogatás terén minden létező kérésre meg-felelő választ ad. Kérjük, látogasson el standunkra (17. csarnok D16. stand) az EMO szakvásáron és tekintse meg a kibővített termékportfóliót, valamint egy teljesen újratervezett rúdadagoló rendszert.