2020-ban is a Bosch csoportot tartották a legvonzóbb munkahelynek gyártó kategóriában a magyar diákok és pályakezdők

Az alapbér és a biztonság is fontos munkahelyválasztási preferencia lett

Budapest – Ismét a legvonzóbb munkahely lett a magyarországi Bosch csoport gyártó kategóriában a PwC Magyarország felmérése szerint. A kutatásban tizenhétezer diákot és pályakezdőt kérdeztek meg a tanácsadó cég munkatársai. A vállalat az elmúlt évhez hasonlóan elnyerte 2020 Legvonzóbb Munkahelye Díjat gyártó kategóriában, továbbá idén az összesített lista harmadik helyén végzett. „Nagyon büszkék vagyunk a díjakra, köszönjük a ránk szavazóknak, hogy idén is megtiszteltek minket támogatásukkal. A jelenlegi, kihívásokkal teli időkben különösen fontos visszajelzés ez számunkra, mindannyiunknak erőt ad a munkához”, mondta Somogyi András, a Bosch csoport humán erőforrás igazgatója.

A PwC Magyarország idén negyedik alkalommal készítette el felmérését, melyben közel harmincötezer 16-28 év közötti hallgató, pályakezdő, valamint tapasztalt munkavállaló elvárását mérte fel. A járvány hatása a munkahelyválasztási preferenciákban is érezhetővé vált: az idén az alapbér jelentősége került az első helyre, megelőzve a tavaly vezető rugalmas munkarendet és munkaidőt, valamint a stabilitást és kiszámíthatóságot. Új elemként került be a legfontosabb elvárások közé a munkahely biztonságának szempontja, míg a személyes kapcsolattal járó elemek (csapatépítések, képzések) jelentősége visszaesett.

A Bosch nem csupán az elmúlt két évben szerepelt sikerrel a PwC felmérésén:

2018-ban és 2017-ben is elnyerte az „Autóipari beszállító” kategóriában a Legvonzóbb Munkahely Díját.

A Bosch csoport kilenc önálló vállalat szoros együttműködésében működik Magyarországon, több mint tizenötezer munkavállalójával az egyik legnagyobb külföldi ipari munkadó az országban. A vállalat a hagyományos gyártási folyamatok mellett kiemelten foglalkozik az Ipar 4.0 és IoT- megoldások fejlesztésével, felhasználásával és népszerűsítésével. A technológiai innovációkon felül az éghajlatvédelem mellett is elkötelezte magát, céljai között szerepel telephelyein a teljes karbonsemlegesség elérése.

Gyártási tevékenysége mellett a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ közel 3000 mérnökével Németország után Európa legnagyobb Bosch K+F központja, ahol az autóipar legújabb vívmányainak kifejlesztésén dolgoznak.

További információ:

Domokos Dóra

Telefon: +36 1 879-8928

Háttér információ:

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős, hazánkban kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéséként, a Bosch csoport Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2019-es üzleti évben a vállalatcsoport teljes árbevétele 1465 milliárd forint, magyarországi konszolidált forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 259 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 15 000 munkatársat foglalkoztat (2019. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 400 000 munkatársat foglalkoztat (2019. december 31-én) és 77,7 milliárd euró árbevételt ért el 2019-ben. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az intelligens városokhoz, a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz, és a hálózatba kapcsolt gyártáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét az érzékelők technológiájában, a hálózatba kapcsolt szoftverek és szolgáltatások területén, valamint saját IoT felhőjében is hasznosítja, ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, crossdomain megoldásokat kínál egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy olyan termékekkel és megoldásokkal könnyítse a hálózatba kapcsoltságot, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch 72 600 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén 126 telephelyen világszerte, többek között 30 000 szoftvermérnököt.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 92 százaléka a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.

 

www.bosch.hu